Ukrainasta Uuteenkaupunkiin uinut hai pulahtaa Pohitullin petokala-altaaseen - "Iso Q" ehkä vielä uupuu

Korihaiden uusi jenkkipelaaja Kenney Funderburk turisi vielä viime kotiottelussa kentän rajojen ulkopuolella valmentaja Jarno Nikulan kanssa. Kuva: Esa Urhonen

Korihait esittelee uusikaupunkilaiselle koripalloyleisölle keskiviikkona ainakin yhden, mahdollisesti kaksi uutta pelaajaa.

Varmasti Korisliigan ottelussa Pyrintöä vastaan ensiesiintymisensä haipaidassa tekee Kenney Funderburk.

Ukrainassa viime kaudella pelannut amerikkalainen on vaikuttanut harjoituksissa kaikin puolin joukkuepelaajalta ja ottaa vastuun Korihaiden pelintekijänä.

Siinä missä Funderburkin pelilupa saapui Uuteenkaupunkiin perjantaina, toisen uuden jenkkipelurin lupapapereita Korihait vielä tiistai-iltana odotteli.

Seuran puheenjohtajan Ville Laaksosen mukaan Quinton Chievous pelaa, jos vain pelilupa on kunnossa ennen keskiviikkoiltaa.

"Iso Q", kuten Laaksonen 198-senttistä peluria kutsui, on jo harjoittelut Korihaiden mukana normaalisti.

– Kaveri itse tuli Suomeen niin valtavien pelihalujen kanssa, että nippanappa mahtui autooni, kun kävin hänet hakemassa, Laaksonen naurahti.

Chievous on itse ollut aktiivinen pelilupansa kanssa aktiivinen ja hoputtanut edellistä seuraansa, NBA:n kehitysliigan Iowa Wolvesia.

Laaksosen käsityksen mukaan lupa olikin tiistaina jo lähtenyt Yhdysvalloista Kansainvälisen Koripalloliiton päämajaan.

Suomen Koripalloliitto on jo pyytänyt luvan luovutusta Korihaille. Seuran ei auta kuin toivoa, että Fiban toimistolla ollaan sähäkkinä heti keskiviikkoaamusta.

Vahvistusta Korihait kipeästi kaipaisi, sillä joukkue on viiden ottelun tappioputkessa ja makoilee kuudella pisteellään Korisliigan viimeisellä sijalla.

Korisliigaa Korihait–Pyrintö keskiviikkona Pohitullissa kello 18.30.