Urheilujohtaja Kalle Sahlstedtille viiden vuoden jatkosopimus: "Paljon on vielä saavutettavaa"

Vaikka Lukon joukkue tuleekin muuttumaan juuri päättyneestä kaudesta melko paljon, Kalle Sahlstedt on erittäin luottavaisin mielin tulevasta. Kuva: Juha Sinisalo

Kesällä 2018 Lukon urheilujohtajana aloittanut Kalle Sahlstedt on solminut Lukon kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen. Miehen nykyisen pestin kolmas vuosi sai komean sinetin tuplamestaruuden myötä, kun sekä U20- että liigajoukkue voittivat Suomen mestaruuden.

Sahlstedt sai täysin ansaitusti ripustaa kultamitalin kaulaansa kummankin joukkuen kultajuhlissa, mutta hänen katseensa on jo viime viikolla voitettua Kanada-maljaa kauempana.

– Hemmetin hienoltahan se tuplamestaruus tuntui, "Killeri" myöntää.

– Se, kun lähdemme puolustamaan mestaruutta, sehän se vaikein asia on. Onkin hauska nähdä, miten pystymme siihen vastaamaan.

Seuraavat kaudet todella näyttävät, minkälaisia tuloksia vuonna 2018 laadittuun urheilustrategiaan nojaavat toimenpiteet ovat tuottaneet.

– Meidän pitää pystyä todistamaan, että olemme pysyvästi kärkijengi – vuodesta toiseen neljän, viiden parhaan sakissa. Kaikki silti tietävät, että mestaruuksia ei joka vuosi voiteta.

Sahlstedt painottaa, että hänen ajatusmaailmaansa ei ole koskaan kuulunut pikavoittojen haaliminen: ei nyt eikä takavuosinakaan. Koko seuran henkilökunnan kärsivälliselle ja pitkäjänteisyydelle urheilujohtaja antaakin ison tunnustuksen.

– Mestaruus on jatkumoa riittävän pitkästä ajasta ja riittävän laadukkaasta työstä organisaation osalta: valmennuksen, urheilujohtamisen ja resurssien. Nämä kaikki ovat yhdessä mahdollistaneet lopputuloksen. Eihän se menestys taivaalta yhtäkkiä tipu, hän kertoo.

Vaikka Lukon joukkue tuleekin muuttumaan juuri päättyneestä kaudesta melko paljon, Sahlstedt on erittäin luottavaisin mielin tulevasta: suuntaviivat ovat kaikille selvillä ja toimintakulttuuri on entuudestaan valtaosalle tuttu.

– Vaikka valmentaja vaihtuu, me jatkamme edelleen erittäin laadukkaalla arkityöllä. Meillä on yhä Liigan tasolla huippuvalmentaja, saimme pidettyä noin puolet joukkueesta ja uskomme, että kaikki uudet tulijat ovat laadukkaita pelaajia kaikki, Sahlstedt sanoo.

Seuran tiedotteessa uusia pelaajajulkistuksia ja jatkossopimusuutisia lupaillaan lähiaikoina.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukon puheenjohtajan mielestä mestaruus on valtava saavutus, mutta vasta välimaali – "Nautitaan tästä hetkestä, ollaan hemmetin ylpeitä ja iloisia"