Urheilutoimittajat valitsivat: Erik Pohjosesta Vuoden seuratyöntekijä – Myös Julia Valtanen ja Gottippäi-rahasto palkinnoille

Erik Pohjonen pokkasi palkintonsa kiekkopelissä. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Rauman Urheilutoimittajat ry on tehnyt vuoden 2017 valintansa.

Vuoden seuratyöntekijä on Erik Pohjonen, joka on perustanut Euraan Yong Taekwondon kuusi vuotta sitten. Seura on noussut lyhyessä ajassa pienen paikkakunnan isoksi seuraksi. Yong Taekwondo voitti Suomen Taekwondoliiton parhaan otteluseuran palkinnon toisena vuonna peräkkäin. Pohjonen sai Anni Vahlqvistin piirtämän karikatyyritaulun.

Vuoden nuoreksi urheilijaksi urheilutoimittajat ovat valinneet Rauman Urheilijoiden keihäänheittäjä Julia Valtasen. Valtasen vuosi oli huikea. Hän voitti keihäässä 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden tuloksella 53,20. Sitä edelsi halli-SM:n ykkössija N17-sarjassa tuloksella 54,93.

Valtanen edusti Suomea Unkarissa nuorten olympiafestivaaleilla voitokkaasti ja teki siellä 17-vuotiaiden 500 gramman keihäällä heitetyn Suomen ennätyksen 58,11. 600 gramman keihäs lensi kesällä 53,41, mikä on myös 19- ja 22-vuotiaiden piiriennätys. Julia pääsi edustamaan Suomea myös Tukholmaan Ruotsi-Suomi -yleisurheilumaaotteluun. Tämän lisäksi hän ehti pelaamaan pesäpalloa Rauman Feran B-tytöissä, jotka nappasivat kauden päätteeksi hopeamitalit. Urheilutoimittajien pokaalin lisäksi hän pokkasi Marva Media Oy:n myöntämän stipendin.

Vuoden urheiluteoksi on valittu Antti Raannan, Petri Vehasen ja Janne Niskalan perustama Gottippäi-rahasto, joka mahdollistaa vähävaraisten junioreiden jääkiekkoharrastusten jatkumista Rauman seudulla. Lukon puolustaja Niskala pokkasi pokaalin sekä Länsi-Suomen Osuuspankin myöntämän stipendin.

Valinnat julkistettiin ja huomionosoitukset jaettiin 11.1. Lukko-Kärpät -ottelun alussa.