Urpolahti torjui Lukon B2:lle ensimmäisen kiinnityksen

Lukon B2-nuorten taistelu Suomen mestaruudesta alkoi lauantaina kotikentällä HPK:ta vastaan.

Finaalisarjan avauksessa vieraat olivat läpi ottelun painostavampi osapuoli, mutta Lukko-vahti Roope Urpolahden johdolla raumalaiset nappasivat ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen.

Lukon lauantai-iltapäivän voitto kirjattiin lukemin 4-3 (1-0, 2-1, 1-2).

-Hienoa että saatiin eka voitto, mutta paljon valmiimpi pitää olla seuraavassa pelissä, jos haluamme voittaa myös vieraissa, Lukon valmentaja Antti Majakulma sanoi.

Ottelun sankari Urpolahti torjui peräti 46 kertaa, kun virkaveli Juuso Kannel Kerhon maalilla merkkautti ainoastaan 16 torjuntaa.

HPK hallitsi avauserää lähes mielin määrin, mutta ainoan osuman iski isäntien Juho Mäkelä, joka siirsi HPK-vahdin torjuman paluukiekon sisään.

Lukko käytti muutenkin harvat tekopaikkansa väkevästi hyväkseen. Toisen erän alussa Matias Rauvola pääsi lähietäisyydeltä niittaamaan kotijoukkueelle 2-0.

Juho Mäkelän toinen osuma syntyi ylivoimalla maalinedusruuhkasta, jolla Lukko meni 3-1 johtoon.

-Todella tyytyväinen olen viimeistelytehokkuuteen, mutta hyökkäyspeli oli muuten liian flegmaattista.

-Suurin kiitos kuuluu Roopelle, jota ilman meidän oma verkko olisi heilunut paljon useammin, Majakulma suitsutti maalivahtiaan.

Lukko puolusti joukkueena sinnikkäästi ja pääsi ajoittain vastaiskuihin. Päätöserässä HPK nousi vielä tasoihin, mutta Urpolahti ei ollut enää yllätettävissä.

Voittomaali syntyi reilut viisi minuuttia ennen loppua Lukon pelatessa ylivoimalla, kun Toni Nieminen sutaisi limpun läheltä ohi Kannelin.

-Hienoa oli nähdä myös runsaslukuinen yleisö tänään Äijänsuolla. Harvoin jos koskaan meidän peleissä on näin täyttä ollut, Majakulma kiitteli.

Areenan toinen päätykatsomo oli lähes täyteen kansoitettu ja virallisen ilmoituksen mukaan silmäpareja oli paikalla 321.

Maanantaina joukkueet kohtaavat Hämeenlinnassa. Kolmas kamppailu käydään ensi keskiviikkona Raumalla.

Finaalit pelataan paras viidestä -systeemillä. Mestarijoukkueen nimi on selvillä viimeistään hutikuun 7. päivä.