Useita juniorien mestaruuksia juhlinut raumalaiskasvatti siirtyy pääsarjapelien perässä Helsinkiin

Pesäkarhujen Ella Kuusisto halasi viime kauden B-tyttöjen SM-finaalien päätteeksi Feran Iida Lomppia. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Raumalaiskasvatti Ella Kuusisto pelaa ensi kaudella Superpesistä Helsingissä. Porin Pesäkarhut kertoi lainanneensa sopimuspelaajansa koko talvi- ja kesäkauden 2023 kestävällä sopimuksella Roihuttariin.

– On hienoa päästä pesisuralla eteenpäin, toivon, että pystyn kehittymään pelaajana kokonaisvaltaisesti, sekä pystyn vahvistamaan edelleen omia vahvuuksiani, Kuusisto sanoo Pesäkarhujen nettisivuilla.

Vuonna 2004 syntynyt Kuusisto on voittanut useita juniorien mestaruuksia sekä kasvattajaseurassaan Ferassa että Pesäkarhuissa.

Poriin hän siirtyi kaudeksi 2021. B-tyttöjen Itä–Länsi-pelaaja debytoi naisten pääsarjatasolla lainakeikalla Mynämäellä kesällä 2021. 

Viime kaudella Kuusisto pelasi Porissa naisten Ykköspesistä ja B-tyttöjen Superpesistä. Hän juhli finaalien päätteeksi mestaruutta Raumalla. 

– Pelaajakehityksen kannalta Ella on tullut siihen vaiheeseen, että parhaiten hän kehittyy pelaamalla kovatasoisia Superin otteluita ja Roihun kautta hänelle aukeaa nyt hyvä sauma siihen. Asioiden hyvin mennessä kaikki osapuolet voittavat, Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela toteaa.

Viime vuonna Porista lainalla Roihuttarissa pelasivat Riina Korkiamäki ja Emilia Mattila.