Uudet tekojäät tulossa Raumalle ja Euraan vielä tänä vuonna – Lukko-perhe investoi projektiin yli miljoona euroa ja avaa lisäksi Eurajoen jäähallin ovet ilmaiseksi luistelijoille

Raumalle ja Euraan valmistuvat uudet tekojääradat takaavat, että luistelemaan pääsee vähän leudompinakin talvina. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalaiskiekkoilun Tuki ry rakennuttaa tekojäät Rauman Lähdepellolle sekä Euraan. Tuki kertoo tiedotteessa investoivansa projektiin yhteensä yli miljoona euroa. Tavoitteena on, että uusilla tekojäillä pääsisi luistelemaan vielä vuoden 2021 puolella.

Lisäksi yhdistys ostaa kolmen seuraavan vuoden ajan Eurajoen jäähallilta marras–maaliskuun ajan lauantaisin ja sunnuntaisin kolme tuntia jääaikaa ja luovuttaa ne maksuttomaan yleisöluistelukäyttöön.

Tuen puheenjohtaja Rafael Eerolan mukaan yhdistykselle on tärkeää, että satsauksien myötä Rauman seudun lasten ja nuorten jääurheilumahdollisuudet kohenevat ja harrastusten aloituskynnys madaltuu entisestään.

Vuonna 2011 avatun, Pyynpäässä sijaitsevan Raumanmeren tekojääkentän erittäin korkea käyttöaste ja suosio oli yksi iso syy tekojääprojektin toteuttamiselle, kuten myös Lukon sateenvarjoseurojen toimintaedellytysten parantaminen.

– On koko alueen etu, kun matalan kynnyksen harrastustoiminnalle saadaan uusia puitteita. Lukko-perhe haluaa paitsi mahdollistaa jääkiekon pelaamisen parhaalla mahdollisella tasolla paikallisesti, myös varmistaa, että yksikään lapsi ei jää jääharrastusten ulkopuolelle kustannusten takia. Tekojääinvestoinnit ja yleisöluisteluvuorot tukevat täysin näitä meidän periaatteitamme, Eerola sanoo tiedotteessa.

– Uusia janneniskaloita, lassilehtisiä tai petrivehasia syntyy tekojäiden kautta. Sieltä matka jatkuu sitten aikanaan seuratoimintaan, mutta totta kai myös jo pelkällä liikunnan ilolla on suuri merkitys, olipa sitten harrastelija tai ammattilaiskiekkoilija.

Tuki ja tekojäät

  • Raumalaiskiekkoilun Tuki ry on Contineo-konsernin pääomistaja (66 %). Muut omistajat ovat Lukko-säätiö (25 %) ja Rauman Lukko ry (9 %). Rauman Lukko Oy on osa Contineo-konsernia.
  • Tekojäähankkeiden on tarkoitus valmistua vuoden 2021 lopulla.
  • Lähdepellon tekojääradan koko on 55 x 75 metriä, Euran tekojääradan koko: 50 x 70 metriä. Raumanmeren tekojää on kooltaan 55 x 58 metriä.

Tekojää rakentuu Raumalle Lähdepellon urheilukeskukseen, Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n perustaman harjoitusjäähallin Tuki-Areenan viereen. Kesäisin Lähdepellon sorakenttä on ollut pääasiassa pesäpalloilijoiden käytössä. Myös muiden lajien harrastajat hyötyvät tekojäähankkeesta, sillä tekojääkentän pohjaksi rakennetaan hiekkatekonurmi.

Rauman kaupunki teettää Lähdepellolle pohjatyöt ja salaojitukset, kun taas Tuen vastuulla ovat muun muassa putkistot, tekonurmi, laitteistot ja aidat. Vastuun tekojäiden ylläpidosta ottavat kunnat, kuten Raumanmeren kentästäkin.

– Lähdepellon tekojää on upea lisä raumalaisille lapsille ja nuorille. Se varmistaa näissä olosuhteissa pidemmän talviurheilukauden, sillä ilman tekojäitähän meillä olisi talvia, jolloin Raumalle ei saataisi käytännössä tehtyä ulkojäitä lainkaan, Rauman kaupungin sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander toteaa tiedotteessa.

Eurassa tekojää nousee urheilukeskuksen jalkapallokentän itäpäätyyn. Sijainti koulujen ja päiväkotien läheisyydessä takaa korkean käyttöasteen aamusta iltaan.

– Hienoa, että kolmannen sektorin, eli Tuen rahoitusaloitteesta saadaan tällainen projekti käynnistettyä. Tavoitteenamme on, että jääurheilu on kaikille kuntalaisille mahdollista, syntyipä seurauksena sitten puulaakijoukkueita tai tulevaisuuden liigatähtiä. Pelkästään kunnan resursseilla hanke ei olisi toteutunut, Majalahti toteaa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Lukko-perhe aikoo tekojäiden valmistuttuakin jatkaa investointeja hankkeisiin ja alueen olojen parantamisiin.

– Lukko täyttää tänä vuonna 85 vuotta ja Lukko-säätiö 10 vuotta. Haluamme jatkossakin yhdessä kehittää alueemme jääolosuhteita ja näin ollen uusiakin hankkeita on jo suunnittelupöydillä, paljastaa Lukko-säätiön puheenjohtaja Vesa Heino.

– Nämä ovat valtakunnallisellakin tasolla erittäin merkittäviä panostuksia liikuntaan ja urheiluun. Rauman kaupungin sekä Euran ja Eurajoen kuntien kanssa yhteistyö on sujunut loistavasti ja uskomme, että nämä investoinnit lisäävät osaltaan koko talousalueemme hyvinvointia ja houkuttelevuutta, Rafael Eerola lisää.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kiekkoilun Tuen puolen miljoonan euron lahja Raumalle: tekojää Lähdepellolle, vielä tämän vuoden aikana?

Vain tilaajille Valtuusto puolsi Euran tekojäärataa – Raumalaiskiekkoilun Tuki ry maksaa kentästä puolet

Vain tilaajille Ei ainoastaan yhtä vaan peräti kaksi uutta tekojäätä – "Me tulemme jossain vaiheessa tuhdilla paketilla julki"

Vain tilaajille Euraan suunnitteilla tekojäärata kunnan ja Raumalaiskiekkoilun tuen yhteisvoimin