Uusikartano ratkaisi Lukolle jatkoajalla

Jatkoerä:

Lukko ei saanut alun ylivoimalla aikaan yhtään mitään, ei edes laukausta. Mutta heti perään Aki Uusikartano ampui kaukaa pomppivan kiekon, joka pakista suuntaan muuttaneensa yllätti Bluesin maalivahti Jani Niemisen. 4-5 ja voitot tasan 2-2.

3. erä:

Päätöserä alkoi tiukalla taistelulla. Kello käy ja seuraavan maalin merkitys korostuu. Ehkä koko ottelusarjaa ajatellenkin.

Vääntö sen kuin kovenee, sillä erotuomarit olivat pistäneet pillinsä taskuun. Ensimmäisen erän jälkeen ei ole vihelletty yhtään jäähyä.

Lukon pakkien ja maalivahdin yhteispeli pätki päätykiekon jälkeen ja Tommi Huhtala pääsi törkkäämään tärkeän 4-3-maalin Bluesille. Tomi Salliselle syöttö oli jo kymmenes tehopiste tässä ottelusarjassa!

Pelaamatta oli yhdeksisen minuuttia, kun tuomarin mielestä oli lopulta jäähyn aika. Lukon Harri Tikkasen kohdalle osui tämä tyhjä arpa. Lukko tappoi alivoiman.

Kun 2.20 oli peliaikaa jäljellä, Lukko otti maalivahdin pois. Aaron Gagnon voitti aloituksen, Petteri Nummelin ampui tolppaan ja Ville Vahalahti viimeisteli paluukiekosta 4-4-tasoituksen.

Vahalahti hankki Lukolle ylivoiman parikymmentä sekuntia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

2. erä:

Philip McRae tasoitti 1-1:een Bluesin pelatessa kahden miehen ylivoimaa heti toisen erän alussa. Ylivoiman lopun Lukko kesti takaiskutta, mutta kotijoukkue sai hyvän draivin päälle.

Vastoin pelin kulkua Ville Vahalahti löi irtokiekon maaliin, 1-2 Lukolle. Tällaisia yllätyskäänteitä ottelusarjan käsikirjoituksessa tuntuu olevan runsaasti.

Toisen erän puolivälissä seuraava osui kohdalle. Kiekko ponnahti yllättäen Valtteri Virkkuselle, joka täräytti komealla kudilla tasoituksen 2-2.

Lukon oman pään aloitusvoiton jälkeen Miro Aaltonen pääsi tinttaamaan 3-2-osuman Bluesille.

Seuraava käänne: Juho Tommila tasoitti 3-3:een. Puolustaja pisti Jerry Ahtolan laukauksen jälkeisen paluukiekon reppuun. Lukko sai maalista virtaa ja hallitsi erän loppua selvästi.

1. erä:

Lukon Aaron Gagnon otti helpon ja turhan jäähyn heti pelin alussa. Vierasjoukkue Lukko kesti alivoiman melko helposti. Lukko pääsi seuraavaksi ylivoimalle. Lukkokaan ei saanut kunnon tilannetta aikaiseksi.

Ottelun ensimmäinen iso tontti aukesi Lukon Janne Keräselle, joka kuitenkin veti tyhjästä maalista ohi.

Bluesin pakki Olli Malmivaara vippasi kiekon katsomoon ja Lukko pääsi toisen kerran ylivoimalle.  Ylivoiman jo päätyttyä Lukon Petteri Nummelin laukoi Toni Koiviston syötöstä komealla lämärillä 1-0-maalin.

Erän lopulla Lukon Jesse Virtanen otti jäähyn roikkumalla vastustajassa. Ilkka Mikkola teki pian seuraa jäähypenkille. Rangaistuksia jäi tapettavaksi toiseen erään.

Tausta:

Blues johtaa Lukkoa voitoin 2-1. Jatkoon pääsee neljällä voitolla.

Lukon ketjut ovat samat kuin maanantain ottelun loppupuoliskolla. Lauri Tukonen pelaa ykkösketjussa ja Janne Keränen kakkosessa.

Pakkiparit ovat menneet uusiksi. Petteri Nummelin saa rinnalleen taas Ilkka Mikkolan. Harri Tikkanen ja Matt Generous muodostavat toisen parin. Jesse Virtanen saa parikseen kokoonpanoon nousevan Juho Tommilan. Antti Jaatinen ei pelaa tänään.

http://www.liiga.fi/ottelut/kokoonpano/38444.html

Kiekkoareena seuraa ottelun etenemistä tiiviisti.