Uusikaupunkilainen Elsa Ankelo mukana viemässä Suomea MM-pronssille

Suomen naisten pronssijoukkue vasemmalta oikealle: Salla Isoherranen, Elsa Ankelo ja Eeva-Liina Ojanaho. Kuva: Jutta Niemi

Suomalaissuunnistajien mitaliputki jatkui nuorten MM-kilpailujen viestissä lauantaina Portugalissa. Suomen miesten kolmikko Aaro Ojala, Akseli Virtanen ja Touko Seppä suunnisti hopealle ja naisten joukkue Elsa Ankelo, Salla Isoherranen ja Eeva-Liina Ojanaho otti pronssia. Molemmat viestit voitti Ruotsi.

Uusikaupunkilainen Elsa Ankelo aloitti Suomen naisten viestin varmasti välttäen isot virheet. Hän vaihtoi sijalla 13 reilut kaksi minuuttia kärjestä.

– Vaikutti vähän siltä, että minulla oli hitaampi hajonta. Tuntui, että vaikka poimii omat rastit sujuvasti niin aukeilla alueilla ja tiellä oli joukkueita silti edellä. Mutta ehkä viestin kannalta oli hyvä, että hitaat hajonnat tuli käytyä alkuosuuksilla, Ankelo kertoi osuudestaan, Ankelo kommentoi tiedotteessa.

Salla Isoherranen teki toisella osuudella tasaista työtä. Sijoitus nousi yhdeksänneksi, mutta kärjessä yhdessä edenneet joukkueet saivat revittyä eron viiteen minuuttiin.

– Ympärillä oli muutamia joukkueita, mutta aika lailla sai tehdä omaa työtä. Alkulenkin puolivälissä juutuin pusikkoon ja menetin aikaa. Loppulenkillä suunnistus oli myös vähän epävarmaa ja siinä tuli eroa kärkeen, Isoherranen sanoi.

Suomi lähti ankkuriosuudelle viiden minuutin takamatkalta, mutta hurjassa kunnossa oleva Eeva-Liina Ojanaho onnistui parantamaan sijoitusta pykälä pykälältä. Kilpailuareenan läpijuoksussa puolitoista kilometriä ennen maalia Ojanaho oli nostanut Suomen jo neljänneksi.

Läpijuoksussa edellä mennyt Tsekin joukkue teki ison virheen ja viimeisellä kilometrillä Ojanaho taisteli hopeamitalista Unkarin Rita Maramarosia vastaan. Unkarilainen oli mäkivoittoisella loppuosuudella kovempi juoksija.

– Olin aloittanut todella kovaa ja lopussa olin niin väsynyt, etten pysynyt unkarilaisen mukana. Luulin siinä vaiheessa hävinneeni mitalin, mutta yllätys olikin aika suuri, kun loppusuoralla kerrottiin, että olemme pronssilla. Heti kisan jälkeen olikin aika epäuskoinen olo, mutta ihanalta tuntuu saavuttaa tämä tyttöjen kanssa, Ojanaho iloitsi.

Ylivoimaisen Ruotsin voittomarginaali naisten viestissä oli yli neljä minuuttia.