Vääntääkö HIFK JYPin uudelleen siltaan? - "Laitetaan kunnon härdelli päälle!"

Kevin Lankinen oli JYPille lähes ohittamaton. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPin ja HIFK:n ensimmäinen kohtaaminen puolivälierissä ei roihahtanut vielä varsinaiseen playoff-liekkiin. JYP vei kiekollista peliä etenkin kaksi ensimmäistä erää aivan pystyyn, mutta maalinteosta ja sen tukitoimista puuttui se viimeinen ja kenties toiseksi viimeinenkin puristus.

Silti kahden erän jälkeiset lukemat 1-1 -olivat numerot, joihin HIFK saattoi olla tyytyväinen.

- Toisessa erässä oltiin aikamoisessa pulassa, HIFK-luotsi Ari-Pekka Selin myönsi.

Kolmanteen erään omakin peli loksahti parempaan kuosiin ja se johti lopulta Erik Thorellin voittomaaliin reilut neljä minuuttia ennen loppusummeria. HIFK-kapteeni Lennart Petrell kuitenkin näki, ettei perjantaina Helsingissä pelattavaan toiseen otteluun tarvitse tehdä mitään mullistavia muutoksia.

- Ei mitään isoja liikkeitä, pientä hienosäätöä vain, Petrell totesi.

40 minuutin pesukoneessa pyörimisestä hän ei ollut moksiskaan.

- Otin varmaan sen 50 blokkia kuten moni muukin meidän joukkueesta. JYP on vahva täällä, joskus voittoon vaaditaan tällainen peli, Petrell sanoi.

Vaikka JYP laukoi ottelussa hurjat 71 kertaa, ei HIFK-vahti Kevin Lankista sittenkään puristettu kovimpaan mahdolliseen testiin.

- No, oli siellä ihan riittävästi tilannetta. Mutta sitä on peräänkuulutettu, että blokataan vetoja ja putsataan maalinedustaa. Siinä oltiin todella hyviä tänään. Nämä ovat niitä voittavia tekoja ja tulos oli sen mukainen, Lankinen arvioi.

Olihan siinä 71 laukauksessa paljon niitäkin, jotka eivät olleet mitään maalipaikkoja.

Lankinen arvioi, että Stadin perjantaissa Nordenskiöldinkadulla pelin luonne jossain määrin muuttuu.

- Laitetaan siellä kunnon härdelli päälle ja otetaan voitto. Seliniä lainatakseni "annettiin sellainen puoli-iso jabi" tänään. Pieni muistutus JYPille, hän ilmoitti.

JYP-leirissä ei työnnetty päätä pensaaseen, vaikka pudotuspelien avaus vihkoon menikin.

- Olihan siinä 71 laukauksessa paljon niitäkin, jotka eivät olleet mitään maalipaikkoja, mutta oli meillä niitäkin ihan riittävästi. Ei oltu tarpeeksi teräviä tänään, tästä parannetaan, kapteeni J-P Hytönen linjasi.

Vielä viime kaudella HIFK:ta edustanut Juuso Puustinen myönsi, että hallinta, joka ei kuitenkaan kapitalisoitunut maaleiksi, söi joukkuetta.

- En tiedä, oliko vähän liian kova halu tehdä maali ja sitä kautta rentous sitten puuttui. Mutta pitää muistaa myös se, että HIFK blokkasi kiekkoja todella uhrautuvasti, runkosarjassa JYPille 30 maalia paukuttanut Puustinen sanoi.

Lisää aiheesta

Härregud! Miten näillä tilastoilla voi hävitä? - HIFK nitisti JYPin ruotsalaisvoimin