Vääntämistä kaukalossa, leppoisuutta loppusummerin jälkeen

Yksi monista maalinedusväännöistä. Tapparan Kristian Kuusela ja Ilveksen Jarkko Parikka ottavat yhteen. Päätuomari Antti Boman menee linjatuomarin lisäksi väliin, mutta Jerry D`Amigo ottaa jo kevyemmin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto .

Vääntö Hakametsän herruudestä kääntyi muutamaan otteeseen pystypainiksi, kun elintilasta taisteltiin tosissaan.

Vääntö-sana toistui pelin jälkeen niin pelaajien kuin valmentajienkin puheenparsissa.

– Pelit ovat aina erilaisia, mutta kovaa vääntöä se on ottelusta toiseen, Ilveksen ainokaisen viimeistellyt Tapio Laakso sanoi.

– Totta kai välillä on vaikeampaa ja joudutaan puolustamaan. Semmoista tämä on: tasaista vääntämistä, kun kaksi hyvää joukkuetta pelaa keskenään.
– Sitten tuommoiset pienet asiat: laukaukset, irtokiekot ja maalillemenijät, niin ne ratkaisevat, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

Tapola myönsi, että avauspelaamisen kanssa oli ajoittain vaikeuksia.

– Välillä. Ilves pelaa hyvin, puolustaa hyvin keskustaa. Ei se ole aina helppo sieltä lähteä, mutta aina sitten kun saimme luistelua ja hyvät ajoitukset, niin se toimi.

Kaksi ensimmäistä ottelua ovat jo nyt osoittaneet, että taktisella puolella ei lepäillä laakereilla kummassakaan leirissä.

– Ne, jotka jääkiekon sielunelämästä jotakin ymmärtävät, näkevät koko ajan, miten vaativaa jääkiekkoa tämä on pelaajille. Yhtään ei ole helppoa, molemmat joukkueet puolustavat hyvin ja kaiken pitää mennä äärimmäisen hyvin kohdalleen, jotta pystyy tuottamaan jotakin.

Kun pelataan paras seitsemästä -systeemillä, kaksi ottelua on oikeastaan vasta alkulämmittelyä.

– Totta kai mietimme tekemisiämme koko ajan suhteessa vastustajaan. Ja sitten kun me löydetään jotain, niin vastustaja muuttaa. Sitähän playoff-kiekko parhaimmillaan on, että matchataan koko ajan puolustamista ja hyökkäämistä, Tapola eritteli.

Tiistaina Ilves iski peräti kuusi osumaa Tapparan verkkoon. Osumista viisi meni Teemu Lassilan ja tilalle vaihdetun Dominik Hrachovinan taakse, viimeinen upposi tyhjiin. Nyt vain Tapio Laakso onnistui yllättämään torjuntavuorossa olleen Hrachovinan.

– Koko viisikko puolusti paremmin, emme päästäneet vastustajaa liikaa maalintekotilanteisiin. Oma puolustamisen rakenne toimi paremmin ja sitä kautta maalivahtipeli oli hyvää, eikä jäähyjäkään otettu paljon.

– Saimme parannettua niitä kaikkia osa-alueita, joilla jääkiekkopelit ratkaistaan. Tietysti täytyy vielä saada otettua seuraavia askeleita, Tapola puntaroi.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ei luonnollisesti tuuletellut tulokselle, mutta omiensa otteisiin hän oli tyytyväinen.

– Ei se olisi ollut vääryys, jos mekin olisimme tämän vieneet, mutta jatkoajat nyt ovat tällaisia. Olen kyllä tosi tyytyväinen meidän pelaamiseemme ja siihen, että jengi omaksui ne asiat, jotka halusimme tähän toiseen peliin muuttaa, Kivi kiitteli.