Vaasassa oli tunnelmaa kuin elokuisessa harjoitusottelussa – "Vieraspeleissä se on mukavampaa"

Alexander Ruuttu on yltänyt tosipelien lähestyessä hyvään lentoon. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kuopion KalPa haki Vaasasta tärkeät pisteet kotijoukkue Sportilta, jonka kausi päättyy varmuudella runkosarjaan. Kuopiolaiset nappasivat pisteet maalein 4-5, minkä myötä KalPa nousi sarjataulukossa TPS:n ohi toiseksi.

Sport tuli otteluun vahvasti päästen ensimmäiselle erätauolle 2-0-johtoasemassa. Savolaiset vaihtoivat vaihdetta toisessa erässä, ja Sport painoi puolestaan jarrua. Sport pyristeli vielä viimeisessä erässä mukana, mutta nousu KalPan rinnalle ei taaskaan onnistunut.

– Meillä oli pahin mahdollinen alku otteluun, kaveri meinasi mennä jo 3-0-johtoon. Me kuitenkin uskoimme omaan juttuumme ja onnistuimme nousemaan, mistä iso hatunnosto joukkueelle, kiitteli KalPan päävalmentaja Pekka Virta.

Vaasan tiistai-illan kamppailu oli yleisön mieleen, sillä maaleja syntyi liukuhihnalta. Pelaajat ja valmentajat ovat taatusti eri mieltä. Maalirikkaan otteluun lisäksi tunnelma Vaasan hallissa oli kuin elokuun harjoitusotteluissa. Sportin faniryhmästäkin paikalle oli vaivautunut noin puolet. Yleisömääräksi ilmoitettiin 2571, mutta todellisuudessa lukema oli todennäköisesti alle 2000.

– Me olemme käyneet joukkueen kanssa läpi sitä, että meidän täytyy itse luoda se fiilis meille. Sillä ei saisi olla mitään väliä, kuinka paljon katsojia ottelussa on. Tietysti vieraspeleissä se on mukavampaa, kun on vähän hiljaista hallissa, naureskeli KalPan illan avausmaalin tehnyt Alexander Ruuttu.

Voitto oli kuopiolaisille tärkeä, sillä nyt kakkossijan pitäminen on joukkueen omissa käsissä. Kakkossija tietää sitä, että KalPalla olisi pudotuspeleissä kotietu aina välieriin asti. Mahdollisesti myös finaaleissa, jos runkosarjan voittaja Tappara lähtee lauluun aiemmin.

– Kakkossija on aina parempi kuin kolmossija. Pudotuspeleissä on aina hyvä, kun saat pelata yhden ottelun enemmän kotona, joten tällä on iso merkitys, jos ja kun hoidamme kakkossijan itsellemme, Ruuttu jatkoi.

Pudotuspelejä silmällä pitäen KalPan meno näyttää hyvältä, mutta rehellisesti sanoen kuopiolaiset eivät ole tänäkään keväänä suurin suosikki mestariksi. Kuopiolaiset ovat totutusti loistaneet runkosarjassa, mutta kevään tosipeleissä tulokset ovat olleet liian usein laihoja.

– Näen, että me olemme Tapparan kanssa tällä hetkellä samalla tasolla, ellemme jopa parempiakin, Ruuttu ilmoitti päättäväisesti.

– Tapparassa on varmasti enemmän kokemusta ja rutiinia, ja me menemme enemmän nuoruuden innolla. Se jää sitten nähtäväksi, mihin se riittää.

Lisää aiheesta

Sport-faneilta raju kannanotto: "Eroa, Tomek"