Vahalahti ratkaisi pari sekuntia ennen summeria

​

Makeampaa voittoa saa hakea. Katsomossa kauden paras tunnelma, vastassa Ässät,  tiukkaa vääntöä alusta loppuun ja ratkaisumaali vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Hienon kiekkomatsin rakentamiseen ei juuri muuta tarvita. Lukko sai rakennettua ylivoimansa aikana päätöserän lopussa sellaisen mylläkän Ässien alueelle, ettei paremmasta väliä. Siihen vielä Vahalahden vippi aivan maalin edestä ja kolme pistettä napsahti tilille.

- Äärimmäisen kova peli. Saatiin vielä oikein unelmaloppu. Sellainen, kun pikkupoikana itse selosti ja samaan aikaan ratkaisi pelin vain sekunti ennen loppua, fiilisteli Juha Vuori matsia.

Ottelu oli alusta loppuun kovaa ja erittäin tasaista vääntämistä. Peli alkoi mennä heti alussa samalla kaavalla kuin eilinenkin peli. Ässät siirtyi johtoon ja Lukko tuli tasoihin. Kumpikin joukkue onnistui avauserässä kertaalleen. Mikko Kousan tekemä tasoitusmaali kahden miehen ylivoimalla oli hienoa katsottavaa. Rohkea nousu viivasta ja tarkka kuti Rasmus Rinteen selän taakse.

Toinen erä ei ollut Lukolta paras mahdollinen. Lukko otti erän aikana kaikkiaan neljä kakkosta ja tämän päälle Ässät pääsi yrittämään Zapolskin ohittamista myös rangaistuslaukauksesta. Mike Hedden onnistui siirtämään padan johtoon ylivoimalla, mutta Tuomas Huhtanen ei onnistunut johdon lisäämisessä rankkaristaan.

- Eilen oltiin aina johdossa ja Lukko tuli ja tasoitti. Tänään oli samanlaista, mutta tällä kertaa Lukko tuli ohi ja vielä kaksi sekuntia ennen loppua. Meidän ilmeeseen olen kyllä tyytyväinen. Oltiin sitkeitä ja peräänantamattomia, kertasi peliä Ässien luotsi Pekka Rautakallio.

Päätöserään tuli sisuuntunut Lukko. Jo puolen minuutin pelin jälkeen Olavi Vauhkonen nosti rystyltä kiekon ylärimaan. Vielä tuolloin ei onnistanut, mutta viitisen minuuttia myöhemmin, Lukon pelatessa ylivoimaa, Janne Niskalan kaamea rannikkotykki lauloi ja Rasmus Rinne oli voimaton tolppien välissä. Maalin jälkeen sinikeltaiset olivat hyvin pelissä mukana, mutta sitten tapahtui taas jotain ihmeellistä. Ässät pääsivät myllyttämään peliä todella vaarallisesti Lukon päätyyn ja vain pienen tuurinkin avustama Zapolskin vartioima maali säilyi koskemattomana. Ja niinhän sitä sanotaan. Kun et itse tee, niin kaveri kyllä tekee.

- Oli sitten vastassa Ässät tai joku muu, niin kyllä täytyy kova työ tehdä kolmen pisteen eteen, tiivisti vielä Juha Vuori lopun tuntemuksia.

Lukko jatkaa matsejaan ensi viikolla vieraissa. Tiistaina matkataan Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi ja torstaina pelataankin jo Rinkelinmäellä HPK:n kiusana. Lauantaina palataan Äijänsuolle, jossa vastaan asettuu tänään turkulaiset murskannut Tappara.

Illan seisomokatsomo

Ässien Joonas Huovinen otti todella typerän jäähyn kolmannen erän alussa, josta Niskala teki tasoitusosuman. Rautakallio veti tilanteesta omat johtopäätökset, jonka jälkeen Huovinen ei saanut enää edes istua vaihtoaitiossa. Miehelle järjestettiin oma yksityinen seisomakatsomo Ässien vaihtoaition viereen. Siperia opettaa.

Lukon tähdet

*** Ville Vahalahti

** Janne Niskala

* Henrik Forsberg

Maalit:

0-1 Mikael Saha (Joonas Huovinen, Antti Kerälä)

1-1 Mikko Kousa YV2 (Janne Niskala, Janne Lahti)

1-2 Mike Hedden YV (Esa Lindell, Mika Niemi)

2-2 Niskala YV (Kousa, Teemu Nurmi)

3-2 Ville Vahalahti (Nurmi, Jerry Ahtola)