Vähän mestareita

Rauman Lukkohan on perinteinen, valtakunnallisesti tunnettu ja tunnustettu seura,mutta sen väreissä on voittanut Suomen mestaruuden vain noin 75 henkilöä, mikä on todella vähän 76-vuotiaalta seuralta. Näin kertoili eräs lukijamme mielenkiintoisessa sähköpostissaan.

Ja lukijamme oli nähnyt myös vaivaa väitteensä toteen esittämiseksi. Ohessa hänen lähettämiä tietoja:

– 1958, A-juniorit, 11 henkilöä. 1963, edustusjoukkue, 17 henkilöä (edellisestä 5 vuotta). 1974, B-juniorit, 18 henkilöä.(edellisestä 11 vuotta). 1989, C-juniorit, 29 henkilöä.(edellisestä 15 vuotta).

– Viimeisestä mestaruudesta on siis jo 23 vuotta. Toivottavasti ei jatku pitkään, sillä elossa olevien mestarien määrä vähenee uhkaavasti, lukijamme kirjoittaa.

Lähteinä on kuulemma käytetty -58, -63 ja -74, 50-vuotisjuhlakirjan valokuvia ja -89 tiedoissa omaa arkistoa.

– 1958 ja -63 on joukkueissa on samoja henkilöitä, mutta -74 joukkuekuvasta puuttuu mielestäni sillä kaudella myös SM-sarjaa pelanneet 3-5 pelaajaa, joten tuo olettamani 75 on aika lähellä, täsmentää lukijamme.

– Mielestäni nimet eivät ole olennaisia vaan henkilöiden määrä.

Joskus pelattiin myös E-juniorien SM-kullasta, mutta lukijan mielestä se ei anna oikeutta joukkueille.

– Siinä pärjättiin jopa yhdellä ”supertyypillä”, esimerkkinä omakohtainen kokemus E-junnuista Kärppiä vastaan, jossa pelasi

Reijo Ruotsalainen

. Jossain jutussa oli muistaakseni Reijon isän Reinon maininta junnuajoista, jossa hän kertoi Reijon tulleen ensimmäisen kerran ottelussa vaihtoon B-junioreissa. Joten mielestäni nykyinen systeemi, että C-juniorit pelaavat ensimmäisen kerran SM-sarjaa on hyvä.

– Huomionarvoinen kohta on, että ensimmäisen mestaruusjoukkueen valmentaja oli

Heikki Aaltonen

. Hän oli myös edustusjoukkueen entinen SM-sarja pelaaja. Hän muutti työn perässä Poriin, jossa aikanaan hänen poikansa Ari pelasi kaksi SM-liiga ottelua. Ari pelasi koko loppu-uransa Joensuussa, jossa asuu edelleen. Arin poika Miro puolestaan pelaa toista kautta Espoon Bluesissa. Onko Aaltosten ympyrä sulkeutumassa joskus Raumalle ja tarvitaanko jälleen nimi Aaltonen, että Lukossa juhlitaan Suomen mestaruutta? Mieti sitä, heittää lukijamme.

Kiitokset mielenkiintoisesta sähköpostista!