Vahvistuksia hankkinut HC Satakunta hävisi kotiavauksensa

HC Satakunta pääsi kauden neljännessä ottelussaan Suomi-sarjassa viimein kotikaukaloon. Hirvipaitojen ensimmäinen kotipeli Eurajoella päättyi 2–3-tappioon vaasalaiselle Red Ducksille.


– Ei oltu ihan valmiita alussa pelaamaan. Saatiin kuitenkin otetta ja oltiin maalipaikkojen suhteen mielestäni parempi joukkue. Maalit tässä kuitenkin lasketaan ja niitä vastustaja teki enemmän, Satakunnan valmentaja Pasi Tuominen harmitteli.


Satakunta lähti otteluun repaleisella puolustuksella, koska Atte Valli, Kim Virtanen, Niklas Stenroos ja Taneli Ahlfors olivat sivussa henkilökohtaisten menojen ja työkiireiden takia. Hyökkääjät Samu Syvänen, Mikko Aho ja Eetu Majalahti joutuivat paikkaamaan pakistoon.


– Viimeistelytehoon me silti kaaduttiin. Oli ylärimaa ja tolppaa, muttei saatu sisään, Tuominen sanoi.


Satakunta esitteli ottelussa kotiyleisölle kaksi uutta vahvistusta: hyökkääjät Markus Kallion ja Antti Mäkilän. Kallio pelasi Satakunnassa jo viime kaudella, mutta siirtyi tammikuun siirtoikkunan lopulla Mestiksen Kiekko-Vantaaseen.


Mäkilä on pelannut yhteensä 177 SM-liigaottelua Porin Ässien ja Oulun Kärppien paidassa.


Kallio teki heti toisen Satakunnan osumista. Myös Toni Nurmi maalasi isännille. Satakunnan maalilla torjuntavuorossa oli Patrik Heikkilä.
Tuomisen mukaan on mahdollista, että Satakunta vahvistuu vielä lähitulevaisuudessa.


– Kyllä me koko ajan katsotaan ja kartoitetaan, mitä on mahdollista saada. Pääasia olisi nyt kuitenkin, että saataisiin nämä pelaajat samoihin tapahtumiin, jotka meillä jo on.