Vahvistus tuli: Rony Ahonen palaa HIFK:n paitaan

Sininen vaihtuu punaiseen, kun Lukosta lähtenyt puolustaja Rony Ahonen siirtyy HIFK:n riveihin. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Jo huhtikuussa uutisoitu tieto Lukko-pakki Rony Ahosen siirtymisestä HIFK:n riveihin sai vahvistuksen tiistaina, kun helsinkiläisseura julkisti nipun pelaajahankintoja ensi kaudelle. HIFK tiedotti sopimuksista omassa Bättre Folk -sovelluksessaan.

Viime kaudella Lukon paidassa 16 tehopistettä takoneelle 32-vuotiaalle Ahoselle kyseessä on paluu tuttuun seuraan. Puolustaja pelasi HIFK:ssa vuosina 2007–2011.

Ahosen sopimus on 3+1-vuotinen.

HIFK:n hankinnat muodostavat kokonaisuudessaan kovan luokan listan. Tuoreesta Suomen-mestari HPK:sta HIFK:n vahvuuteen liittyvät hyökkääjät Teemu Turunen ja Otto Paajanen. Muita tuoreita HIFK-hyökkääjiä ovat Jere Sallinen (Örebro), Jesse Saarinen (Pelicans) sekä Sebastian Dyk (Södertälje).

Puolustus vahvistuu Rony Ahosen lisäksi Pelicansista siirtyvällä Mikko Kousalla, joka hänkin on edustanut Lukkoa kaudella 2014–2015.

Maalivahdiksi HIFK puolestaan nappasi SaiPasta Frans Tuohimaan. Tuohimaan isä on raumalainen, joten Rauma-yhteyksiä HIFK:n tulevassa joukkueessa on kaikkiaan kolme.

Hyökkääjistä Turusen, Paajasen, Sallisen ja Dykin sopimukset ovat mallia 1+1, ja Saarisen on kaksivuotinen. Kousan sopimus on kaksivuotinen ja Tuohimaan sopimus on solmittu kevääseen 2021 asti.

Juttua päivitetty 13.07: Lisätty tiedot sopimusten pituuksista.

Lisää aiheesta

IS: Rony Ahonen pelaa ensi kaudella HIFK:ssa

Vain tilaajille Vidgren, Ahonen ja Ganahl lähtevät Lukosta