Valioliigan ensimmäinen koronapelaaja rikkoi karanteenia ja on raiskausepäilyn kohteena – Watfordin kapteeni kieltäytyy harjoittelemasta

Chelseaa edustava Callum Hudsoon-Odoi oli Valioliigan ensimmäinen pelaaja, jolla todettiin koronatartunta. Kuva. AOP

Chelsean ja Englannin jalkapallomaajoukkueen pelaaja Callum Hudson-Odoi on joutunut raiskausepäilyn kohteeksi. 19-vuotias Hudson-Odoi pidätettiin varhain sunnuntaina, kun hänen seurastaan löytynyt nainen kertoi tulleensa raiskatuksi.

Hudson-Odoin ja hänen seuralaisensa osoitteeseen kiirehtivät sunnuntaina aamuyöllä sekä poliisi että ambulanssi. Nainen oli valittanut huonoa vointiaan.

BBC:n mukaan Hudson-Odoi vapautettiin poliisin suojista takuita vastaan. Chelsea ei ole kommentoinut tapausta.

Kolme maaottelua Englannin joukkueessa pelannut Hudson-Odoi oli maaliskuussa ensimmäinen Englannin valioliigapelaaja, jolta paljastui koronatartunta.

Taudista parantuneen Hudson-Odoin tavoin useampia valioliigapelaajia on viime aikoina jäänyt kiinni koronan karanteenimääräysten rikkomisesta.

Pelaajat palaavat pienryhmäharjoituksiin

Valioliigaseurat hyväksyivät odotetusti ryhmäharjoittelun pelisäännöt maanantain kokouksessaan. Yksimielisen päätöksen ansiosta seurat voivat siirtyä tiistaina harjoitteluun pienryhmissä, jotka erotetaan pelikentillä 4–5 pelaajan lokeroihin turvaetäisyyden säilyttämiseksi.

– Kaikkien laji-ihmisten terveys ja hyvinvointi on nyt ehdottomasti tärkein asia. Sen takia joukkueet palaavat normaaliin harjoitteluun askel kerrallaan, Valioliiga tiedotti. 

Watfordin kapteeni Troy Deeney ei aio palata harjoituksiin. 

– Olen sanonut, etten mene, Deeney kertoi ex-nyrkkeilijä Tony Bellew'n ja promoottori Eddie Hearnin Youtubessa pitämässä Talk the Talk -lähetyksessä.

Deeney sanoo kieltäytymisensä syyksi, ettei ole saanut toivomiaan takeita harjoittelun turvallisuudesta. Deeney kertoo olevansa huolissaan itsensä lisäksi viisi kuukautta vanhasta pojastaan, jolla on ollut hengitysongelmia.

– En halua tulla kotiin ja asettaa häntä suurempaan riskiin, hyökkääjä sanoi.

Deeneyn ilmoituksen jälkeen tiistaina selvisi, että Valioliigan tekemissä koronavirustesteissä on ensimmäisen vaiheen aikana paljastunut kuusi tartuntaa. Tapaukset ovat Sky Sportsin ja BBC:n mukaan kolmesta seurasta.

Testejä on tehty 748. Liiga ei kerro, ovatko tartuntatapaukset pelaajistosta, seurojen henkilökunnasta vai molemmista. Tartunnan saaneet ovat nyt kotikaranteenissa seitsemän päivää.

– Tarkempia tietoja ei anneta. Tuloksia kerrotaan julkisuuteen jokaisen testausvaiheen jälkeen, liiga tiedotti.

Kriittinen Bruce taipui kehuihin

Maanantain kokouksessa päätettiin vain harjoittelun seuraavasta vaiheesta. Normaali joukkueharjoittelu ja siihen liittyvät kontaktit sallitaan myöhemmin, ja joukkueharjoitteluun edetään ryhmäkokoja vähitellen kasvattaen.

– Alamme suunnitella harjoitusten seuraavaa vaihetta yhteistyössä pelaajien, valmentajien seurojen sekä pelaaja- ja valmentajayhdistysten kanssa, liiga ilmoitti.

Newcastlen manageri Steve Bruce on arvostellut harjoituskautta liian lyhyeksi, jos Valioliiga alkaa 12. kesäkuuta kuten on suunniteltu. Hän hyväksyi silti maanatain ratkaisut.

– Toivon, että kaikki menee nyt hyvin ja voimme siirtyä harjoitteluun pienryhmissä. Uskon, että kaikki on tehty niin turvalliseksi kuin mahdollista, Bruce kertoi.

Ministeri on luottavainen

Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden puhui maanantaina luottavaisesti maan jalkapallosarjojen jatkamisesta.

– Teemme lujasti töitä, jotta jalkapallosarjoja voidaan jatkaa, Dowden kertoi Sky Newsin haastattelussa.

– Kansanterveydelliset asiat ovat nyt päällimmäisiä ratkaistavia asioita. Olemme käsitelleet siihen liittyviä kysymyksiä useita kertoja terveydenhuollosta vastaavien viranomaisten kanssa ja asiat ovat kehittyneet vauhdilla.

Pääministeri Boris Johnson totesi maan parlamentissa viime viikolla, että urheilun paluu tv-kanaville piristäisi kansan mielialaa, vaikka urheilutapahtumat olisivat yleisöltä suljettuja.

Dowden on sen jälkeen selvittänyt käytännön asioita terveysviranomaisten, Englannin jalkapalloliiton ja Valioliigan johdon kanssa.

– Meillä on ollut todella rakentavia keskusteluita, Dowden vakuutti.