Valioliigavahti uskoo saaneensa koronatartunnan kaupassa ja kuvaa oireetonta tautia pelottavaksi: "Tartunta voi olla kenellä tahansa terveellä nuorella"

Aaron Ramsdale on yksi pelaajista, jolla paljastui tartunta Valioliigan koronavirustesteissä. Kuva: AOP

Koronavirustartunnan saanut valioliigaseura Bournemouthin pelaaja on joukkueen maalivahti Aaron Ramsdale. Nuorisomaajoukkueen maalivahti kuvaa tartuntaa pelottavaksi, vaikkei hänellä ole oireita viruksesta.

Ramsdalen tartunta kävi ilmi liigan toisessa laajassa testausaallossa, johon osallistui 996 pelaajaa ja joukkueiden toimihenkilöä.

– Se oli järkyttävä yllätys. Olen vältellyt ihmiskontakteja, mutta sain tartunnan siitä huolimatta, Ramsdale kertoi Sun-lehdelle.

– Minulla ei ole minkäänlaisia oireita. Se on pelottavaa, sillä tartunta voi olla kenellä tahansa terveellä nuorella.

Ensimmäinen Ramsdalelle tehty koronatesti oli negatiivinen ja toinen positiivinen. Hän uskoo saaneensa tartunnan kauppareissulla. Testien väliä oli kolme päivää.

– Olen alkanut tehdä joitain tavallisia asioita kuten käynyt marketissa ja tankkaamassa auton. Vaikuttaa siltä, että virus tarttui kaupassakäynnin yhteydessä, Ramsdale kertoi.

Valioliigassa on tehty 1 744 testiä, jotka ovat paljastaneet kahdeksan tartuntaa. Kolmannen testauskierroksen tulokset valmistuvat keskiviikkona.

Valioliigan ottelut keskeytyivät koronapandemian vuoksi 13. maaliskuuta, mutta harjoitukset ovat alkaneet tiistaina ja 12. kesäkuuta on mainittu mahdollisena kauden jatkumispäivänä.

Koronauhan takia keskeytetystä sarjasta on 92 ottelua pelaamatta.

Lisää aiheesta

Valioliigan ensimmäinen koronapelaaja rikkoi karanteenia ja on raiskausepäilyn kohteena – Watfordin kapteeni kieltäytyy harjoittelemasta