Vallan väline pääsi välillä hukkumaan, mutta Anrei Hakulinen johdatti Lukon kauden ensimmäiseen vierasvoittoon ja nosti itsensä pistepörssin kärkeen – "Ruotsalaiskaveri taisi pelästyä meikäläistä"

Lukko löi KooKoon Artjom Zagidulinin nollapelillä.

Anrei Hakulinen ei ehkä vielä ole kultaa kalliimpi, mutta todella arvokas Lukon kapteeni omilleen on alkukaudella ollut.

Mies järjesteli jo tehopisteissä mitattuna vuosituhannen seurahistoriaa hivelevän startin, jossa isossa roolissa oli tiistain neljän pisteen ilta JYPiä vastaan.

Kovassa vireessä olevan KooKoon kotihallissa samanlaiseen pisteiloitteluun Hakulinen ei pystynyt, mutta voittomaalin hän vanhassa kotihallissaan täräytti.

Se antoi sinikeltaisille tämän kauden ensimmäisen vierasvoiton, kun pisteet irtosivat maalein 0–2 (0–1, 0–0, 0–1).

– Se kolme pistettä tässä vain merkkaa. Joukkueen kanssa tuossa juuri puhuttiin, että ei vähempään voi olla tyytyväinen, Hakulinen sanoi pelin jälkeen Länsi-Suomen haastattelussa.

”Ruotsalaiskaveri taisi pelästyä”

Ei välttämättä ole sattumaa, että raumalaisten kultakypärä on avannut syksyn vahvasti. Kahteen edelliseen Lukko-kauteensa hän ei pystynyt valmistautumaan kunnolla, koska nilkkaleikkaukset veivät ison siivun kesäharjoittelusta.

– Parina aiempana vuotena olen aloittanut kesätreenit elokuussa. Nyt takana on pitkä kesä terveenä, Hakulinen huomautti.

– Toki silläkin on vaikutusta, että kun onnistumisia tulee, itseluottamuskin kasvaa ja kiekot alkavat pomppia itselle.

Niin ne pelin avausmaalissa todellakin tekivät. Tilanteessa nähtiin kultakypärien kohtaaminen, jossa Hakulinen käytti surutta hyväkseen KooKoon ruotsalaishyökkääjä Linus Anderssonin epäonnistumisen.

Andersson antoi omalla puolustusalueella todella löysän syötön, jonka Hakulinen katkaisi. Raumalaisten ykköspistemies pääsi saman tien nokikkain KooKoon maalivahdin Nick Malikin kanssa, ja veivasi kiekon näyttävästi ylänurkkaan.

– Lähdin vähän peilaamaan, ja ruotsalaiskaveri taisi pelästyä meikäläistä. Tyly viimeistely siihen, pistepörssin kärkeen tehoin 5+5=10 noussut Hakulinen nautiskeli.

KooKoo sai vallan välineen

Avauserä oli kokonaisuudessaan Lukolta todella vahva. Vieraat pystyivät pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä KooKoon päädyssä ja pakottivat kotijoukkueen rikkomaan.

KooKoon alivoima oli alkukaudella ollut SM-liigan huonointa, mutta perjantaina kouvolalaiset pääsivät kohentelemaan prosenttejaan. KooKoolle tuomittiin heti avausreässä neljä jäähyä, mutta ylivoimaongelmien kanssa paininut Lukko ei kiekkoa verkkoon pystynyt leipomaan.

Toisessa erässä pelin painopiste selvästi kääntyi, ja oli KooKoon vuoro pelata pitkiä hyökkäyksiä ja päästä ampumaan kiekkoja kohti Lukon maalia.

Lukon illan teema eli jäähyttömyyskään ei enää toteutunut.

– Mun mielestäni me saatiin hyvä lähtö peliin. Saatiin ekassa erässä paljon ylivoimaa, ja olisi voitu naulata peli siitä. Ei naulattu, Hakulinen summasi.

– Toisessa ja kolmannessa erässä olimmekin sitten asemissa. Täällä Kouvolassa pelanneena tiedän, että täällä on iso kaukalo, ja kiekko on täällä vallan väline. Me emme oikein tajunneet sitä, ja vastustaja vei kiekon.

Maalivahti Artjom Zagidulin piti pitkälti Lukkoa pystyssä toisessa ja kolmannessa erässä. Päätöserän lopulla Lukko joutui melkoiseen puolustustaisteluun, jonka lopulta lopetti puolustaja Tarmo Reunanen vippaamalla kiekon omasta päädystä kaaressa tyhjään KooKoon maaliin.

– Itsekin yritimme pelata kiekolla paljon, mutta vastustaja pystyi pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä, emmekä me oikein saaneet omia hetkiämme. Vaikea siinä on lähteä hyökkäämään, kun on ensin pyörinyt minuutin omissa, Hakulinen totesi.

Onnittelut Virralle ja Liedeksen kanssa jutulle

Lukon vieraspelireissu on kahden peräkkäisen ottelun mittainen. Perjantaina pelin jälkeen joukkue matkusti Lappeenrantaan, jossa se kohtaa lauantaina SaiPan.

– Siellä on aika tuttu koutsi, joten tiedämme hyvin heidän pelitapansa. Kiekko on myös siellä vallan väline. Täytyy ottaa siellä kiekko haltuun, niin vastustajalla menee hermo. Se tiedetään, Hakulinen tokaisi.

Tuttu koutsi on luonnollisesti yhtä kuin Pekka Virta, joka sai perjantaina ensimmäisenä päävalmentajana täyteen 900 peliä SM-liigassa.

– Huomasin myös Lukon somesta asian. Se on kunnioitettava saavutus, isot onnittelut ”Peksille”, Hakulinen sanoi.

Tuttuja miehiä oli samassa hallissa myös perjantaina. Hakulinen vaihtoi KooKoon kapteenin Heikki Liedeksen kanssa kommentteja jo pelin jälkeen jäällä ja oli menossa jatkamaan haastattelun jälkeen:

– Seuraavaksi menen vanhan Lukko-kapteenin kanssa juttelemaan. Käydään peli läpi.