Valmentaja iloinen ja helpottunut pronssista: "Hieno fiilis – tiesimme, että Wilmalla on mahdollisuus mitaliin"

Wilma Murto nappasi MM-mitalin tuloksella 480.

Valmentaja Jarno Koivunen oli tyytyväinen Wilma Murron pronssiin Budapestin MM-finaalissa. Pronssi heltisi tuloksella 480.

– Hieno fiilis ja myös helpottunut. Tiesimme, että Wilmalla on mahdollisuus mitaliin, ja urheilijan puolesta olen iloinen, kun hän tässä tilanteessa pystyi siihen, Koivunen kommentoi Murron kolmatta aikuisten arvokisamitalia.

Murto ylitti kilpailussa korkeudet 450, 465, 475 ja 480 ensimmäisellään. Murto vaihtoi kilpailun aikana kolmesti jäykempiin seipäisiin. Viimeisen vaihdon hän teki 480:n ylityksen jälkeen.

– Wilma halusi vaihtaa vielä jäykempää seipääseen, koska hän arvioi, että voittoon tarvitaan 490. Sen seipään kanssa Wilma ei sitten päässyt enää rytmiin, Koivunen totesi.

Tuloksena oli kolme pudotusta 485:stä.

– Tilannetta vaikeutti myös se, että hän joutui tekemään kolme viimeistä yritystä todella nopeaan tahtiin, Koivunen jatkoi.

Viimeisiin yrityksiin otettu seiväs oli sama, jolla Murto yritti Lontoon Timanttiliigassa Suomen ennätystä. Suomen ennätyksen 485 Murto hyppäsi vuosi sitten Münchenissä, kun hän voitti Euroopan mestaruuden.

Murto voitti viime talvena myös Euroopan hallimestaruuden. Voittotulos Istanbulissa oli 480.