Valmentajat juhlahumussa taustalla: Tapola jättää karkelot tähän iltaan – on lomamatkan aika

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Yksikään valmennuspesti ei ole ikuinen, mutta Jussi Tapolalla oli kunnia päättää tämänkertainen jaksonsa Tapparan ruorissa Kanada-malja päänsä päällä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Keskustorin kultajuhliin ja sen jälkeisiin illallisiin päättyi yksi aikakausi kirvesrintojen seurahistoriassa. Jussi Tapola oli lauantaina viimeistä kertaa Tapparan päävalmentajana – ainakin toistaiseksi.

Kaksi kultaa ja yhden hopean seuralle valmentanut mestariluotsi jättää Tampereen vappuhulinat ja takatalven väliin ja suuntaa sunnuntaina lomamatkalle.

Tamhockey Oy tiedotti jo viime lokakuussa, että Tapola siirtyy ensi kaudesta lähtien urheilu- ja kehitysjohtajaksi. Tapola aloittaa uudessa pestissään ensi vuoden toukokuussa.

– No, kyllähän sitä on nyt jo vähän katseltu, ei tosin nyt playoffien aikaa. Sitten on aika tarttua työhön, kun olen vähän ottanut happea, Tapola sanoi eilen.

Koko valmennusryhmä seurasi Keskustorin juhlahumua taustalta. Pääosassa olivat pelaajat sanavalmiin ja esiintymisestä nauttivan Dominik Hrachovinan johdolla

Vanhan kiekkosanonnan mukaan jääkiekko on pelaajien peli. Siitä on nykykiekon pelikirjoja painottavalla aikakaudella kuultu myös eriäviä mielipiteitä, mutta Keskustorin karkeloiden perusteella ainakin se pitää paikkansa, että mestaruusjuhlat ovat pelajien juhla.

Vaikka mestari-Tapparan pelaajamateriaali on ollut kivikova, myös valmennuksen merkitys on ollut erittäin iso. Tapparan moninkertainen mestarivalmentaja Rauno Korpi ehti jo luonnehtia tämänkertaista kultajoukkuetta seurahistorian kaikkien aikojen taktisimmaksi. Se on paljon sanottu, sillä Tappara-niminen seura on voittanut peräti 14 mestaruutta.

On totta, että joukkue noudatti pelitapaa erittäin kurinalaisesti. Vaistoilla ja vapaamuotoisella vauhdinpidolla ei revitä tarvittavia 12 voittoa, jotka mestaruusjuhlien järjestämiseksi vaaditaan.

Kirvesrintojen raumalaisvalmentaja Timo Elo pääsi tällä kaudella näkemään mestarijoukkueen matkan aivan alusta mestaruushumuun – ja vähän sen ylikin.

Tampereella järjestettiin eilen illalla kaupungin historian isoin ilotulitus – ei tosin Tapparan, vaan edellisen suurvoiton eli 87 miljoonan Eurojackpot-voiton kunniaksi. Kunnon ilotulituksen räiske sopi silti erinomaisesti myös mestareiden iltasuunnitelmiin.

Viime kaudella Elo valmensi Tapparan A-junioreita, mutta oli playoff-kevään aikana edustusjoukkueen arjessa mukana.

– Viime vuonnakin pääsi näkemään, mistä on kyse, mutta nyt olen ollut ihan ytimessä, hyökkääjiä koko kauden peluuttanut Elo sanoo.

– Kyllähän sen vasta nyt on ymmärtänyt, mistä kaikesta tämä koostuu, kun on ollut pitkä runkosarja ja kolme kovaa playoff-ottelusarjaa. On nähnyt sen, kuinka paljon menestys tulee henkiseltä ja luonteen puolelta, Elo kuvailee.

Mitkä ovat tunnelmat?

– Väsyneet, mutta äärettömän iloiset. Kaksi huippuhienoa päivää on ollut. Heti pelin jälkeen olo oli vähän tyhjä, vaikka riemu olikin ylimmillään., Elo myhäili.

Entä lähitulevaisuuden suunnitelmat?

– Ihan seuraavaksi on tuo lavajuttu tuossa ja sitten illalla on seuran mestaruusillallinen. Tähän asti on menty pelkästään joukkueen kanssa, mutta siellä myös vaimot ovat mukana, oma vaimo tuli tänne tänään Raumalta.

Lisää aiheesta

Tapparan torijuhlissa kuultua: Mikä on kiekkokaupungin määritelmä?

Tori täyttyi juhlijoista: Tapparan tshekkivahti viihdytti yleisöä "pääjuontajana" – katso kuvat

Rautakorvesta Tapparan päävalmentaja

Video: Uskotko, että valmennat suurareenassa, Jukka Rautakorpi?