Vammoistaan toipunut Marika Teini valittiin suunnistusmaajoukkueeseen

Marika Teini kertoi viime kesänä Länsi-Suomelle pitkästä vammakierteestään, jonka takia koko viime suunnistuskausi meni säkyläläiseltä enemmän ja vähemmän ohi.

Nyt pahin alkaa olla takana. SK Pohjantähteä edustava Teini valittiin kaudeksi 2016 jälleen suunnistusmaajoukkueen mukaan, B-maajoukkueeseen.

Alkuviikosta Teini kertoi Pohjantähden naisten tuoreimmassa blogikirjoituksessaan päässeensä jo treenaamisen makuun. Esimerkiksi viime viikolla hän laski juosseensa 43,5 kilometriä.

Suunnistusmaajoukkueella on edessään lähes kotikisojen putki, sillä seuraavat MM-kisat järjestetään Ruotsissa (2016), Virossa (2017) ja Latviassa (2018).

Päävalmentaja Juha Taini kertoi liiton tiedotteessa, että maajoukkuetoiminnan painopisteenä on saada lisäpuhtia juoksuvauhdin kehitykseen ja kehittymisen seurantaan.

- Tiivistämme urheilijoiden ja valmentajien välistä yhteistyötä kaikilla tasoilla ja haemme lisäpotkua ryhmäharjoittelussa niin akatemioissa kuin maajoukkueessakin. Kaikkiaan pyrimme löytämään keinoja harjoitella entistä ammattimaisemmin ja kokonaisvaltaisemmin, Taini listasi.

Lisää aiheesta

Marika Teini helpottui MM-valinnastaan

Marika Teinillä tuskainen suunnistuskausi - vammakierteessä koko vuoden