Vanhat papat

Lukon uusia vahvistuksia ovat Petteri Nummelin (40 vuotta), Olli Sipiläinen (36), Ville Vahalahti (35) ja Ilkka Mikkola (34).

Uusien pelaajien nuorisokaartia ovat Ryan Zapolski (26), Joona Karevaara (25) ja Erik Riska (23).

Lukko ei tällä kertaa lähde kauteen Omat pojat -teemalla. Paremmin sopisi vaikka Vanhat papat.

Mitä pelaajavalinnoista voi päätellä?

Ilmiselvää on, että Lukkoon on haettu kokemusta.

Kokeneille suunnannäyttäjille onkin kiistatta tarvetta, sillä Lukosta lähtivät mm. Petri Vehanen (35), Josef Straka (35), Kimmo Koskenkorva (34), Jussi Pesonen (33), Milan Jurcina (29) ja loppukaudesta huimasti henkistä mittaa kasvanut Justin Azevedo (25).

En ole varma voiko voittamisen kulttuuria ostaa, mutta ainakin alussa mainittu nelikko on pelannut hurjan määrän finaaleja ja ratkaisupelejä.

Toisekseen pelaajahankinnoista näkee, että Lukko hakee menestystä tosissaan ja heti. Päävalmentaja näki ensimmäisen kautensa aikana joukkueen potentiaalin ja puutteet. Neljäs sija oli kelpo saavutus, muttei tyydytä sen paremmin koutsin kuin seurajohdonkaan kunnianhimoa.

Urheiluromantikko näkisi joukkueessa mieluusti paljon omia kasvatteja, jotka kypsyvät ajan kanssa vastuunkantajiksi. Mutta suuri yleisö ja yhteistyökumppanit painottavat aina enemmän menestystä tänään tässä ja nyt.

Viimeksi se nähtiin Porissa. Harvinaisen alhainen omavaraisuusaste ei haitannut, kun Ässät rynni Suomen mestaruuteen.

Ja onhan Lukon liigaringissä nytkin kymmenkunta omaa kasvattia. Eiköhän ensi kaudellakin joku heistä nouse vahvasti esiin.