Vanhojen ukkojen ykkösketju myhäilytti - "Ainakin mulla meni kahvit väärään kurkkuun"

Koska Kiekkoareena tuntee vastuunsa lahjakkaiden nuorten pelaajien esilletuojana, otetaan JYP-HPK -ottelusta framille hurrikaanihyökkääjä Ossi Louhivaara.

No, leikki leikkinä, mutta on tässä mukana toki totuuden siemenkin. Nimittäin Louhivaara - 34 vuotta, kolme kuukautta ja kuusitoista päivää - oli Kerho-ottelussa sekä JYPin ykkösketjun (Louhivaara - Jarkko Immonen - J-P Hytönen) että ykkösylivoiman (+Jani Tuppurainen ja Mikko Mäenpää) nuorin pelaaja!

- Enpä ollut osannut näitä numeroita ajatella, mutta hyvä kun sanoit, Louhivaara myhäili JYPin suvereenin 4-1 -voiton jälkeen.

 
- Kyllähän siinä aamulla hymy nousi naamalle, kun katsoin taululta ketjut.
 
Yhteensä 105-vuotias ja 50 kautta ammatikseen jääkiekkoa pelannut kolmikko ei jäänyt huomaamatta muiltakaan joukkueen jäseniltä. Poppoossa on niin paljon syvän ytimen jyppiläisyyttä, että vähemmästäkin myhäilyttää.
 
- Mulla ainakin meni aamulla kahvit väärään kurkkuun, leukaili illan tehomies, 1+2 saldon kerännyt Antti Suomela.
 
- Mutta olihan se hienoa nähdä tuollainen kolmikko samassa ketjussa, hän lisäsi.
 
Suomelan johtamassa kakkosketjussa hyökännyt Joonas Nättinen oli kenties illan dominoivin hahmo ja keräsi siinä sivussa 1+1 pistettä.
 
- Olihan se mahtavaa nähdä tuulennopea J-P Hytönen laidassa, Nättinen virnuili lähes koko uransa keskushyökkääjänä pelanneseen JYP-kippariin viitaten.
 
Ykkösylivoimalle muuten kertyi yhteisikää 173 vuotta ja ammattilaiskausia on kaikkiaan takana noin kahdeksankymmentä. Viisikko hieroi komean 2-0 -maalin, johon olisi voinut merkitä huoletta neljä syöttäjää.
 
- Se oli kyllä aika hieno maali meiltä, Louhivaarakin myönsi.
 
Pahan polvivamman viime kevään pudotuspeleissä kärsinyt Louhivaara oli otteluista sivussa kahdeksan kuukautta. HPK-kamppailu oli vasta kauden viides liigassa, lisäksi plakkarissa on kaksi CHL-peliä.
 
- Oli aika kova viikko, mutta ei kroppa tuntunut ollenkaan siltä, että olisi välillä ollut kahdeksan kuukautta pois, Louhivaara totesi tiistain CHL-puolivälierään Brnossa ja keskiviikon liigavääntöön Vaasassa viitaten.
 
HPK-voiton siivittämän JYP lähti juonimaan huomisia pikkujouluja. Vuosi sitten pikkujouluista käynnistyi hurrikaanipaitojen hurja loppukiri, joka siivitti joukkueen runkosarjassa lopulta joulukuun puolivälin kymmenenneltä sijalta neljänneksi.
 
- Varmasti tulee kovat bileet, vaikka tiistaina pelataankin vielä. Itse en valitettavasti paljon pääse osallistumaan, kun on sunnuntaina kummitytön ristiäiset Kotkassa, Kotkan Titaanien kasvatti kertoi.
 
Tämäkään syyskausi ei ole ollut liigassa viidentenä majailevalta JYPiltä täysosuma, mutta selvästi parempi kuin vuoden takainen. Pisteitäkin on 14 enemmän kuin silloin.
 
- Tiedämme kyllä, mikä muutamissa ohipeleissä on mennyt vikaan. Vuosi sitten peli oli aika sekaisin, nyt kyse on pienistä asioista, Louhivaara arvioi.