Varas iski välieriin rynnistäneen Lukon A:n kopille

Lukon A-nuoret kokosivat rivinsä hienosti puolivälieräsarjan viidenteen ja ratkaisevaan peliin. Raumalaiset eivät häkeltyneet, vaikka Kärpät iski kotikaukalossaan pelin avausmaalin. Lukko otti tilanteen haltuunsa, voitti vierasottelun 3–4 (1–1, 0–2, 2–1) ja eteni välieriin.


– Erittäin hyvin meni. Varmaan kauden paras peli. Rummutettiin ekasta vaihdosta lähtien, kaksi maalia viimeistellyt hyökkääjä Niklas Näppi hehkutti.


Valmentaja Samu Isosalo puolestaan arvioi, että kamppailun ensimmäiset 40 minuuttia olivat kauden parasta esitystä hänen suojateiltaan. Kolmannessa erässä Lukon peli aukesi liikaa, ja Kärpät pääsi kaventamaan, mutta pääsi silti vain maalin päähän.


– Pelissä oli valtava lataus. Kaikesta aisti, että jätkät eivät halunneet lähteä lomille, Isosalo totesi.


Varas iski
avauserässä

Upeaan voittoon mahtui myös harmia. Samaan aikaan, kun joukkueet taistelivat kaukalossa, Lukon pukukopissa kävi varkaita. Koko valmennuskolmikon eli Isosalon, Mikael Vuorion ja Risto Rosendahlin lompakot ja kännykät varastettiin.


Varkaus huomattiin ensimmäisellä erätauolla. Rosendahl kutsui poliisit ja alkoi sulkea luottokortteja ja puhelinliittymiä, kun Isosalon ja Vuorion piti keskittyä peliin.


Tekijä tallentui turvakamerakuviin, mutta kiinni häntä ei saatu.


– Pelaajat kuulivat siitä vasta pelin jälkeen, joten se ei päässyt häiritsemään keskittymistä, Näppi kertoi.