Varjot riittivät kirittäjäksi – raumalaisnuoret iskivät mitalisuoneen

Manuel Ojala ja Alexia Myllymäki valtasivat Suomen mestaruuden Imatralla, Emma Helminen nappasi SM-hopeaa.

Ensimmäinen yritys tuotti niukan putoamisen mitaleilta, mutta toinen vei korkeimmalle korokkeelle.

Sekä Manuel Ojala että Alexia Myllymäki saivat sunnuntaina kultamitalin kaulaansa Imatralla, jossa viikonvaihteessa järjestettiin 14- ja 15-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailut.

Rauman Urheilijoiden urheilijoista Ojala oli paras 15-vuotiaiden poikien 300 metrillä ja Myllymäki samanikäisten tyttöjen kolmiloikassa.

RU:n mitalijuhlat täydensi Emma Helminen, joka nappasi 15-vuotiaiden tyttöjen 300 metrillä hopeaa.

– Mestaruus maistuu todella hyvältä, kun jäin 100 metrillä neljänneksi. 300 metriä on hyvä matka, koska siinä kiihdytetään suoralla ja päästään kaarteeseen täydellä vauhdilla, Ojala luonnehti tiedotteessa.

Hän kellotti mestaruusajaksi uuden ennätyksensä 37,02, joka on myös ikäluokan kauden kotimainen kärkitulos.

Hopean vei Vasa IS:n Jonas Braxen niin ikään ennätyksellään 37,19, ja kolmanneksi sijoittui KU-58:n Justus Korvenpää ajalla 37,75.

Ojala ratkaisi mestaruustaiston vastustamattomalla loppuvedollaan.

– Loppusuoralla ei ehtinyt vilkuilemaan sivuille. Kilpailijoiden varjot riittivät kirittäjiksi. Mestariehdokkaita oli paljon. Viimeisellä 50 metrillä hapot iskivät jalkoihin pahasti, mutta niin varmasti muillakin, Ojala kertasi.

SM-mitali oli monipuoliselle raumalaiselle uran toinen. Viime vuonna hän ylsi korkeushypyssä pronssille.

Myllymäki uusi mestaruutensa

Alexia Myllymäki puolestaan pystyi uusimaan viimevuotisen Suomen mestaruutensa kolmiloikassa. Hän täräytti ensimmäisellään uuden ennätyksensä 11,76, ja se riitti mestaruuteen.

Kisassa kakkoseksi sijoittui Saarijärven Pullistuksen Aino-Maria Valkola tuloksella 11,21 ja kolmanneksi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jade Kinnunen tuloksella 10,92.

Täksi kaudeksi Uudenkaupungin Kenttäkarhuista Rauman Urheilijoihin vaihtaneelle Emma Helmiselle SM-mitali oli uran ensimmäinen.

Helminen kellotti 300 metrillä ennätyksensä 42,18, ja se riitti Kuivasjärven Auran Anni Niskalan vanavedessä hopeaan. Niskalan voittoaika oli 41,29.

– Aika oli ihan hyvä, ei paras mutta riittävä. Puristin kaikki mehut irti, mitä kropasta lähti, Niskala sanoi.

RU:n urheilijoista Ilona Nordman putosi 15-vuotiaiden tyttöjen korkeudessa mitaleilta äärimmäisen niukasti. Hän ylitti korkeuden 156 toisellaan ja sijoittui neljänneksi. Helsingin Tarmon Saima Helminen pääsi saman korkeuden ensimmäisellään ja vei pronssin.

SM-kultaan kisassa hyppäsi Äänekosken Urheilijoiden Selma Pollari tuloksella 165.

Kokonaan ilman mitaleita Nordmanin ei tarvinnut Imatralta palata, sillä hän sijoittui yhdessä Myllymäen kanssa pituuden joukkuekilpailussa hopealle.

Ensimmäisen SM-mitalinsa sai myös Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Frans Heinonen, joka sijoittui 14-vuotiaiden poikien kuulassa kolmanneksi tuloksella 12,82. Ikäluokan kiekossa hän oli viides tuloksella 38,71.