Varkoi upotti kaksi ja Aarnio torjui taas voiton Ilveksestä – "Tällainen voitto maistuu kyllä erittäin hyvältä"

Pallo-Iirot haki vierasvoiton Ilvekseltä ottelussa, jossa ykkösmaalivahti ei siirtosopimusten mukaan saanut pelata.

Pallo-Iirot haki Ilveksen kakkosjoukkueelta täyden kolmen pisteen vierasvoiton – ja millä tavalla.

Ensin Aino Varkoi upotti raumalaiset 1–2-johtoon, kun pelattiin kamppailun 87. minuuttia. Jo se oli maukas pala, mutta peliä oli vielä jäljellä.

Vain minuutti ennen tuomarin iltapäivän viimeistä vihellystä pallo vietiin Iirojen päässä pilkulle. Julia Aarnio kuitenkin torjui rankkarin, joten sinikeltaiset veivät Kaupin tekonurmelta kaikki naisten Ykkösen pisteet mukaansa maalein 1–2 (1–1).

– Tällainen voitto maistuu kyllä erittäin hyvältä, Iirojen valmentaja Iiro Koivula maisteli.

– Tämä oli koko joukkueen voitto. Noudatimme pelisuunnitelmaa ja teimme töitä. Ehkä ihan tämän kauden paras esitys ja myös tärkein voitto.

Pelin ensimmäisen maalin teki Ilves, kun Olivia Mikkonen upotti 29. minuutilla pallon ohi Aarnion.

Aino Varkoi kuitenkin näytti kymmenen minuuttia myöhemmin ensimmäisen kerran, että hän muistaa, miten Tampereella tehdään maaleja.

– Ne olivat maalintekijän maaleja. Ensin hieno laukaus takanurkkaan ja lopussa puskumaali takanurkkaan, Koivula kertasi.

– Tämä oli peli, jossa pitäisi koko joukkue kehua, mutta tietenkin tuollaiset maalit ja rankkarin torjumiset nousevat esiin.

Loviisa Helminen ei saa pelata Ilvestä vastaan

Aarnio pelasi kauden toisen pelinsä ja torjui kauden toisen voittonsa – Ilvestä vastaan. Koska Iirojen ykkösvahti Loviisa Helminen on Ilveksen sopimuspelaaja, hän ei saa pelata tamperelaisjoukkuetta vastaan.

Huhtikuun lopulla Raumalla pelatussa ottelussa Aarnio jätti jopa Ilveksen nollille.