Valmentaja Lukon katastrofaalisesta pelin lopusta: "Sulaminen tapahtui"

Lukko kohtasi Kouvolan KooKoon lauantaina jääkiekon A-nuorten SM-sarjassa. Raumalaiset olivat pitkään kiinni voitossa, mutta lopussa tapahtui jotain.

Lukon A-nuorten joukkueen asema ottelussa Kouvolan KooKoota vastaan näytti erinomaiselta, kun Miro Järvenpää siirsi raumalaiset 3–1-johtoon kolmannessa erässä ajassa 54.41.

Sitten tapahtui jotain. KooKoo otti maalivahtinsa pois hyvissä ajoin ennen pelin loppua. Niilo Suvanto kavensi lukemiksi 3–2 ajassa 56.32. Pari minuuttia myöhemmin KooKoo otti jälleen maalivahdin pois. Mika Mönkkönen tasoitti pelin 3–3:een ajassa 59.30.

Edes tasoitusmaali ei riittänyt KooKoolle. Kouvolalaiset riistivät loputkin sarjapisteet Lukolta, kun Emil Välilä iski pelin voittomaalin vain kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Lukon kahden maalin johto oli kääntynyt maalin tappioksi vain reilun kolmen peliminuutin aikana.

Loppulukemat Äijänsuon harjoitushallissa jääkiekon A-nuorten SM-sarjan ottelussa Lukko–KooKoo olivat 3–4 (0–0, 1–0, 2–4).

– Harmittaa vietävästi. Veimme peliä, mutta sitten sulettiin... Sulaminen tapahtui lopussa. Emme pystyneet pitämään sitä johtoa, Lukon vastuuvalmentaja Jarno Mensonen kommentoi ottelun tapahtumia.

Minkä takia näin kävi?

– Olimme varmaan henkisesti arkoja. En minä osaa sitä mitenkään tarkasti selittää. Kävi niin kuin kävi, Mensonen sanoi.

KooKoo on sarjan kovimpia joukkueita: se nousi voitollaan sarjataulukossa ainakin tilapäisesti kakkossijalle. Lukkokin on pelannut alkukankeuden jälkeen erinomaisesti ja on ottanut edellisistä 14 ottelustaan 27 sarjapistettä.

Nyt tosin on pisteiden valossa heikompi jakso menossa, sillä Lukko on kerännyt neljästä viime pelistään vain kaksi sarjapistettä. KooKoo kuritti tällä viikolla raumalaisia paitsi lauantaina Raumalla, myös torstaina Kouvolassa jatkoajalla päättyneessä pelissä.

Lukko on silti noussut sarjan häntäpäästä taistelemaan kymmenen parhaan joukkoon eli ylempään jatkosarjaan pääsemisestä.

– Pelillisesti pystymme voittamaan kenet tahansa. Vielä emme olleet valmiita siihen. Seuraava peli tulee nopeasti, ja tällaisen pelin jälkeen joukkue punnitaan. Katsotaan, miten pystymme käsittelemään tilanteen, Mensonen sanoi.

Lukko kohtaa sunnuntaina kotonaan JYPin, jolle se hävisi viime viikonloppuna Jyväskylässä.