Vauhdilla kohti Chicagoa

Antti Raanta rullaa kevyen näköisellä ”mankelillaan” toimituksen parkkialueelle. Meno on sen verran ammattimaisen näköistä, että vain sortseissa komeileva Chicago Blackhawksin logo paljastaa totuuden.


Hän on jääkiekkomaalivahti. Ja legendaarisen John Candyn tähdittämän komediaelokuvan mukaisesti menossa ”Vauhdilla Chicagoon”.


Kesäharjoitukset voivat joskus olla kiekkoilijalle tuskaa, mutta ainakin nyt Raanta nauttii täysin siemauksin, kun hän saa vetää noin 30 kilometrin lenkkejä pitkin Rauman seudun teitä.


Raanta sai viime viikon perjantaina pois jalastaan suojaavan saappaan ja samalla luvan harjoitella taas täysipainoisesti.


– Juokseminen on yhtä tuskaa, mutta pyöräily tuntuu hyvältä.


Raanta lähti heinäkuussa nuorten pelaajien leirille Chicagoon. Viikon mittaiseksi suunniteltu reissu venyikin kolmen viikon mittaiseksi, kun nilkan nestepahkura osoittautuikin odotettua pahemmaksi.


Blackhawksin lääkärit passittivat raumalaisveskarin leikkaukseen. Stanley Cupin keväällä voittaneessa seurassa asiat hoidetaan viimeisen päälle.


– Kun tieto leikkauksesta tuli, sain päivärahat käteen melkein heti ja hotelli oli odottamassa.


Seuraksi sairaalaan tuli joukkueen huoltaja, jonka tarkoitus oli pitää seuraa ”kielitaidottomalle” Raannalle.


– Kun olimme jutelleet vähän aikaa, hän sanoi, että hyvinhän sinä englantia puhut. He olivat luulleet, etten puhu kieltä juuri lainkaan.

Lue lisää Raannan kuulumisia Chicagosta torstain Länsi-Suomesta.