Vehanen koppasi suurimman kalan

Lukon liigajoukkueen pelaajien, valmentajien ja huoltoryhmän perinteinen kalakisa käytiin Pitsiturnauksen jälkeisenä lauantaina. Mitään sen kummallisempia juhlallisuuksia ei järjestetty, vaikka tämänvuotinen kisa oli jo kolmaskymmenes.

Sen verran sentään aamun kipparikokouksessa asiaa sivuttiin, että annettiin aplodit jo ensimmäisessä kisassa pelaajana mukana olleelle Jari Torkille, joka jälleen oli mukana kalakisan kumppanin Raumanmeren Uistelijoiden jäsenenä.

Tälläkin kertaa kisassa oli käytössä ”catch and release” eli pyydystä ja päästä - menetelmä. Kalat siis pääsääntöisesti punnituksen ja mittauksen ja mahdollisen valokuvaamisen jälkeen vapautettiin.

Ja kalaahan tuli. Ei mitään jättiläisiä, mutta kuitenkin. Pääsarjan, eli suurimman kalan kisan voitti jo toisen kerran peräkkäin maalivahti, kun Petri Vehanen nappasi voiton 3,5 kilon hauella.

Ja kun venekunta Vehanen, Otto Honkaheimo, Harri Tikkanen ja Matt Generous sai myös kiloissa mitaten eniten kalaa, tuli Vehasesta näin tuplavoittaja. Ero venekuntaan Jarkko Kauvosaari ja Justin Azevedo oli vain vaivaiset 150 grammaa, mutta lohtua toi se, että jälkimmäiset saivat kappelemääräisesti eniten kalaa saaneiden palkinnon seitsemällä hauella. Samaan seitsemään ylsi myös venekunta Juhani Jasu ja David Stach, mutta kalat olivat pienempiä.

Kun tuloksia katsoo, voidaan sanoa, että ”kotikenttäetu” ratkaisi kisan. Voittajien veneessä kun oli vahva raumalaisedustus, Vehanen ja Honkaheimo. Mutta kyllä kisassa ihan hyvin pärjäsivät myös ”tullista tulleet” ja ulkomaalaispelaajatkin. Mika Kivilähteen mukaan hänen kipparoimassaan veneessä mukana ollut Justin Azevedo ei tarvinnut kuin pienen opastuksen ja sen jälkeen heitti ”täsmäheittoja” kaislikon reunaan paremmin kuin moni ikänsä virvelillä kalastanut ja saikin kaksi kalaa.

Stach puolestaan kertoi, että hänen isoisänsä on jopa kalastanut ammatikseen ja että hän on isänsä kanssa kalastanut pienen ikänsä. Hän käsittelikin virveliä täysin suvereenisti ja sai neljä kalaa.

Punnitus ja palkintojen jako tapahtui Kuuskarissa ja ilta jatkui ruokailun ja saunomisen merkeissä. Mutta jokusille ei päivän vesillä olo riittänyt, nimittäin yksi veneellinen innokkaita kalamiehiä suuntasi merelle vielä ruokailun jälkeenkin.