Venla Olli joutui sairaalaan, Feran B-tytöt nousivat finaalin porteille

Fera haki tyttöjen Superpesiksen ensimmäisessä välieräpelissä maukkaan ryöstön kukistamalla Hyvinkään Tahkon lukemin 0–1 (1–1, 3–4).

Rauman Feran B-tytöt ovat voiton päässä tyttöjen Superpesiksen finaalista. Fera haki tiistaina maukkaan ryöstön ensimmäisessä välieräpelissä kukistamalla Hyvinkään Tahkon lukemin 0–1 (1–1, 3–4).

– Oli aivan uskomattoman hieno voitto. Varsinkin taisteluilme oli uskomaton, pelinjohtaja Juho Luoma ihasteli.

Toisen jakson alussa nähtiin tilanne, joka olisi voinut sekoittaa monen joukkueen pasmat.

Feran avainpelaajiin kuuluva Venla Olli sai joukkuekaveri Tinja Töyrylän lyönnin takaraivoonsa. Olli vietiin Hyvinkään sairaalaan, mistä joukkue haki hänet ottelun jälkeen mukaansa.

– Hän voi olosuhteisiin nähden ihan hyvin. Toki torstain pelikuntoa pitää katsoa vielä huomenna, sillä pääosumat ovat aina vähän kinkkisiä, Luoma kertoi.

Ollin loukkaantuminen ei sekoittanut kuitenkaan Feran peliä, vaan päinvastoin raumalaiset nousivat 2–0-tappiotilanteesta jaksovoittoon.

Ottelun ratkaisi Feralle toisen jakson kolmannen vuoroparin lopettavalla jokeri Julia Valtanen, joka löi tyhjään kenttään kunnarin. Valtasen lyönti karkasi maisemiin kakkosjatkeelta Pihkalan avaralla kentällä.

– Jos joku odotti juoksuiloittelua, niin sellaista ei todellakaan nähty. Pelasimme kauden parasta ulkopeliä ja se antoi meille avaimet voittoon, Luoma näki.

Finaalipaikka on katkolla Feralle torstaisessa kotiottelussa, joka alkaa Otanlahdessa kello 17.

– Toivotaan tietysti isoa yleisömäärää. Mitäs muutakaan tekemistä pesäpalloväellä voisi enää olla, kun ei Raumalla enää muita pelejä pelata. Viihdyttävä pelikin on luvassa, sillä vastakkain on kaksi laadukasti B-tyttöporukkaa, Luoma mainosti.