"Verkko heiluu vuorenvarmasti"

TuTon päävalmentaja Juhani Tamminen toivotti Lukosta siirtyneen tshekkihyökkääjä David Stachin tervetulleeksi omaan jäljittelemättömään tyyliinsä. Tamminen ilmoitti, että Stachin paikka on ainakin aluksi Anrei Hakulisen ja Arttu Niskakankaan kanssa samassa ketjussa ja löi samalla kovat odotukset lainapelaajan niskaan.

-Minulla on korkeat odotukset heidän suhteensa. Nyt siinä ketjussa on niin paljon talenttia, että verkko heiluu vuoren varmasti, Tamminen tykitti.

Stach on tällä kaudella pelannut vain Lukon A-nuorissa, ja 18 ottelussa hän on kerännyt tehopisteet 8+16=24. Lukemat riittävät A-nuorten SM-liigan pistepörssin kolmanteen sijaan. Viime kaudella liigadebyyttinsä TPS:ää vastaan tehnyt laitahyökkääjä pitää luistimet vielä jäässä.

- Toivottavasti pystyn tekemään pisteitä tässäkin sarjassa, Stach sanoi.

Stach on edelleen Lukon sopimuspelaaja, mutta hän pelaa lainapestillä turkulaisessa Mestis-seurassa tammikuun kuudenteen päivään asti. Samalla ovenavauksella TuTon koppiin saapui myös 250 NHL-ottelun Jesse Winchester, joka on viidellä viime kaudella hyökännyt Ottawa Senatorsin paidassa.

NHL-kaukaloissa Winchester on nähty sekä sentterinä että laiturina, mutta TuTossa hänet istutetaan ykkösketjun keskelle. Molemmat turkulaisten uudet ulkomaalaispelaajat edustavat ensimmäistä kertaa uutta seuraansa keskiviikon Peliitat-ottelussa, jonka raumalaisen kiekkokoulun kasvatti Ville-Vesa Vainiola jättää väliin pikkuvammojen takia.

Winchesteriä kehuessaan Tamminen ei ollut pysyä nahoissaan.

- Aamutreeneissä Winchester veti backhandilla yhden kiekon tuonne Citymarketin pihalle, Tamminen ilmoitti.