Vermuntilassa huoli jäähallin kohtalosta

Raumalaiskiekkoilun Tuen Lähdepellolle rakennuttaman kaksikaukaloisen Tuki-Areenan valmistuminen on saanut omaa jäähalliaan Vermuntilassa pyörittävän urheiluseura Tempon talouden pahasti kuralle.

Lukon juniorijoukkueiden siirtyminen Vermuntilasta uudelle areenalle teki Tempon budjettiin hetkessä peräti 40 prosentin vajauksen.

– Jokainen varmasti ymmärtää, että äkillinen raju leikkaus tulopuolelle on mahdoton yhtälö. Yhteensä noin 100 000 euron menoista ei kuitenkaan voi tinkiä käytännössä ollenkaan, sillä niin energia kuin kentänhoitokulutkin veivät ison kasan euroja vähemmälläkin käytöllä, Tempon puheenjohtaja Mika Laitonen ynnää.

Rahaa löydyttävä jostain äkkiä

– Jos emme löydä jostain 50 000 – 70 000 euroa parin seuraavan viikon aikana jää jäädytys tekemättä ja Tempon joukkueet joutuvat evakkotielle. Sekin on mahdollista, että pelaaminen loppuu kokonaan ja halli joudutaan myymään. Siinä tapauksessa se menisi sataprosenttisen varmasti teollisuuskäyttöön, puheenjohtaja jatkaa.

Tempon edustusjoukkue pelaa kakkosdivisioonassa ja A-nuorten joukkue ikäluokan Suomisarjassa. Seuran väreissä pelaa lisäksi kaksi harrastejoukkuetta.

– Myös nuoria luistelukoululaisia on ollut kiitettävän paljon, muistuttaa Laitonen.

Ulkopuolelta on löydettävä tukea

Mika Laitosen mukaan Tempon ainoa mahdollisuus lyhyellä tähtäimellä on ulkopuolinen tuki. Yhteyttä on otettu jo niin Rauman kaupunkiin kuin Raumalaiskiekkoilun Tukeenkin. Tähän asti seura ei ole kaupungin tukea jäähallilleen saanut.

Pidemmän tähtäimen vaihtoehtona puheenjohtaja nostaa esiin erityisen harrastesarjan pyörittämisen Vermuntilassa.

– Meidän ainoat tulonhankkimiskeinomme ovat käytännössä jään myyminen, sponsorit ja ulkopuolinen tuki. Näin lyhyellä ajalla uutta sponsorirahaa on käytännössä mahdoton saada, hän tiivistää.

Lainarahalla ei


hallia pyöritetä

Puheenjohtaja tähdentää, että lainarahalla jäähallia ei ainakaan tulla ylläpitämään.

– Lainaa on jo nyt ihan tarpeeksi. Jouduimme nimittäin hankkimaan halliin uudet kompressorit.

Tempon vuosibudjetti on noin 200 000 euroa. Seuran erikoisuus on siinä, että myös omat joukkueet maksavat käyvän hinnan jääajastaan.

– Edustus toimii sponsorirahalla ja A-juniorit puolestaan kuukausimaksuilla, kertoo Laitonen.

Aktiiveilta loppuu


virta ja aika

Talouden ohella Vermuntilan Tempoa vaivaa Mika Laitosen mukaan myös toinen hyvinkin yleismaailmallinen ongelma eli väki alkaa olla vähissä.

– Hallia on pyöritetty sen rakentamisesta eli 1990-luvun alusta lähtien käytännössä vapaaehtoisvoimin, mutta ikävä kyllä tekijät alkavat olla vähissä. Nykyisiltä aktiiveilta alkaa yksinkertaisesti loppua niin virta kuin aikakin.