Veto ei ollut niin hyvä kuin ratkaisija olisi halunnut, mutta se toi Lukolle kauden avausvoiton – "Tuhansia kertoja olen tuon tehnyt junnuista asti"

Tuukka Tieksola näytti jatkoajalla nopeutensa ja ratkaisi Lukolle kauden ensimmäisen voiton.

Ympärillä Tampereen hulppea monitoimiareena, yllä uuden joukkueen pelipaita, käynnissä jatkoaika.

Ja yhtäkkiä edessä on vapaa väylä kohti vastustajan maalia.

Se pitää käyttää hyväksi. Ja kyllähän Tuukka Tieksola käytti.

Jäälin ei jäätynyt, vaan luisteli vauhdilla läpi sekä laittoi kiekon Ilveksen ruotsalaismaalivahdin Jonas Gunnarssonin selän taakse.

Se tiesi raumalaisille kauden ensimmäistä voittoa ja kahta sarjapistettä lukemin 3–4 (0–1, 2–2, 1–0, 0–1).

– Tuollaiset tilanteet ovat mun vahvuuteni. Tuhansia kertoja olen tuon tehnyt junnuista asti. Aika lailla selkärangasta tuli, Tieksola sanoi pelin jälkeen.

– Veto ei ollut kyllä niin hyvä kuin olisin halunnut. Ropelliveto, mutta tuurilla ne laivatkin seilaavat.

Carolina Hurricanesin lainapelaajana tämän kauden Lukkoa edustava Tieksola kirjautti samalla ensimmäisen liigapisteensä raumalaisseuran paidassa.

– Hyvältähän se tuntuu aina maali tehdä. Ensimmäinen maali kaudella ja ensimmäinen uudessa joukkueessa, niin hyvältä se tuntui, Tieksola myönsi.

Palve passaili Ilvekselle maaleja

Se maali päätti melkoisen vaiherikkaan kamppailun. Avauserän ainoan maalin järjesteli Lukko, kun joukkueen kapteeni Julius Mattila pääsi ohjaamaan Tarmo Reunasen laukauksen verkkoon.

Kotijoukkueen kuitti tuli jo toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Josh Brook järjesteli itsensä rangaistusaitioon vain 18 sekunnin pelin jälkeen, ja Ilves kuittasi pelin tasoihin puolessa minuutissa.

Ylivoimamaalin ampui Matias Mäntykivi, joka pääsi laukomaan Oula Palven läpi puolustusnelikon lähettämän kovan poikittaissyötön verkkoon.

Keskiviikkona Palve heitti pienen piikin Rauman suuntaan, sillä hän kommentoi Ässät-pelin jälkeen C Moren haastattelussa sinikeltaisten joukkuetta näin:

– Varmasti niillä on kova jengi taas kasassa. Niillähän on ihan helkkaristi rahaa siellä.Ilveksen virallinen pelaajabudjetti on tosin tällä kaudella 200 000 euroa korkeampi kuin Lukon.

Torstaina Palve piikitteli Lukkoa syötöillään, sillä hän vapautti toisessa erässä vielä Les Lancasterinkin maalintekoon.

Pathrik Westerholm upotti lämärimaalin

Päätöserään lähdettiin kuitenkin Lukon johtoasemasta, kun ensin Pathrik Westerholm jyräytti ylivoimalla melkoisen lämärin verkkoon ja lopulta Sebastian Repo onnistui laittamaan melkoisen flipperin jälkeen kiekon maaliin.

– Aika rikkonaista peliä oli, kun oli paljon jäähyjä, Tieksola huomautti.

Molemmille joukkueille tuomittiin kamppailussa kuusi kaksiminuuttista.

– Olimme varmaan vähän huolimattomia mailan kanssa, Tieksola arveli.

Myös kolmannen erän alku oli raumalaisittain turmiollinen, sillä tshekkipakki Dominik Masin pääsi ohittamaan Lukon maalilla torjuntavuorossa olleen Samuel Harveyn laukauksellaan reilun minuutin pelin jälkeen.

Almari otti isoja blokkeja

Päätöserässä Lukolle tuomittiin kolme peräkkäistä kaksiminuuttista, joista Sebastian Revon huitomisjäähy reilut kaksi minuuttia täyttä aikaa kirvoitti runsasta protestointia raumalaisleiristä. Sen ei katsottu olevan pelin hengen mukainen.

Alivoima tiesi Lukolle loppuun melkoista selviytymistaistelua, mutta sinikeltaiset pystyivät maalinsa varjelemaan. Isossa roolissa oli etenkin puolustaja Niclas Almari, joka blokkasi useammankin kovan laukauksen.

– Ihan huikeita blokkeja, Tieksola kehui.

Kokonaisuudessaan Lukon esitys oli aivan toisenlainen kuin tiistaisessa kauden avauspelissä. Siinä Lukko joutui taipumaan sarjan häntäpäähän povatulle HPK:lle, mutta torstaina raumalaiset pystyivät hallitsemaan kenttätapahtumia mestarisuosikki Ilvestä vastaan.

Mikä muuttui?

– Aika lailla kaikki. Pelasimme yhdessä ja pelasimme siten, miten haluamme pelata, Tieksola vastasi.

– Pari viime peliä lähtivät vähän alaspäin, mutta tämä oli hyvä bounce back. Kyllä tämä tästä.

Gregoiren maila heilahti lähelle Krannilan silmää

Lukkoon täksi kaudeksi Pohjois-Amerikan yliopistosarjasta tullut keskushyökkääjä Jami Krannila koki torstaina toisen erän loppuhetkillä lyhyen kauhun hetken, kun entisen Lukko-puolustajan Thomas Gregoiren Ilveksessä pelaavan isoveljen Jeremyn maila osui hänen kasvoihinsa.

Krannila ehti maata ainakin parikymmentä sekuntia jäällä ennen kuin tuomarit keskeyttivät ottelun ja lähtivät tarkistamaan videolta tilanteen.

– Kun jäällä on kymmenen pelaajaa, niin eivät tuomaritkaan heti kaikkea näe. Tunsin heti, että nyt jonkun maila osui kasvoihin. Alkoi kirveltää, mutta onneksi ei silmään osunut, Krannila kommentoi.

Krannila pystyi jatkamaan ottelua ja sai erän lopulla syöttöpisteenkin 3–3-maaliin.

– Silmä tässä varmaan turpoaa, mutta ei sen kummempaa. Uran aikana en ole loukkaantunut kertaakaan pahasti, Krannila sanoi ja koputti puuta.

Jatkoajallakin Krannila pelasi, mutta ei ollut enää jäällä Tuukka Tieksolan laukoessa Lukolle 3–4-vierasvoiton.

– Tuntuu aina hyvältä voittaa Ilves. Toivottavasti kaadetaan vielä Tapparakin tällä kaudella, Krannila sanoi.