Vetreät maailmanmestarit

Vetreät veteraanit ovat huomion kohteena, kun Lukko ja HIFK iskevät tänään yhteen Äijänsuolla.

Ville Peltonen ja Petteri Nummelin olivat yhdessä voittamassa Suomelle maailmanmestaruutta. Siis sitä ensimmäistä ja siksi unohtumattominta. Tukholman Globenissa toukokuussa 1995.

MM-kullan jälkeen leijonakaksikko lähtikin maailmalle. Toisen polven maajoukkuemiehet ovat tehneet kiekkotöitä Ruotsissa, NHL:ssä ja Sveitsissä - sekä Peltonen myös KHL:ssä.

Peltonen ja Nummelin olivat joukkuekavereita Luganossa 2003-2006. Kaikilla kolmella kaudella he kuuluivat joukkueen pistepörssin kärkikolmikkoon. Kumpikin.

Hyökkääjä Peltonen kävi välillä pelaamassa kaksi kautta Jokereissa ja palasi kotimaahan lopullisesti 2010.

Puolustaja Nummelin viihtyi ulkomailla pidempään, kokonaista 18 kautta. SM-liigassa hän piipahti vain pikaisesti viime kaudella.

Nyt, nelikymppisinä, he ovat SM-liigan valovoimaisimpia tähtiä. Pelaajia, joiden voi oikeasti sanoa olevan kaikille tuttuja.

Peltonen palasi pitkän sairasloman jälkeen tositoimiin torstaina. IFK-kapteeni sai heti maalin tililleen, kun helsinkiläisjoukkue löi Ässät 5-3. Ville on valmentajan unelma, monipuolinen pelaaja, jolta voi odottaa ratkaisuja hyökkäyspäässä, mutta myös oman ruudun hoitamista puolustuksessa.

Nummelin on pelannut nyt neljä ottelua Lukossa ja antanut kolme maalisyöttöä. ”Petun” pelaamista on nautinto seurata. Hyökkäävänä pakkina hän on edelleen Euroopan eliittiä. Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund nimesikin Nummelinin olympiaehdokkaisiin 2014.

Sekä Lukko että HIFK ovat aloittaneet kautensa alavireisesti.

Lukko on hävinnyt kaikki vieraspelinsä: Porissa 4-0, Hämeenlinnassa 5-1 ja Tampereella 2-1. Ainoan kotimatsinsa Lukko sentään voitti. Jokerit kaatui Äijänsuolla viikko sitten 2-1.

IFK aloitti häviämällä kotihallissaan Bluesille 2-3 ja jatkoi konttaamalla Jokereita vastaan 0-3. Torstaina heltisivät ensimmäiset pisteet.

Tällaisessa vaiheessa johtajuudelle on tilausta.

Lukko-HIFK Äijänsuolla


tänään klo 17.

Kiekkoareena.fi raportoi


tuoreeltaan.