VIDEO: Lukon Kristian Pospisilin taklaus sai Kärppien Otto Karvisen pudottamaan hanskansa, molemmille suihkukomennus - "Siinä läikkyi vähän yli"

Sekä Rauman Lukon että Oulun Kärppien rivit harvenivat keskiviikon liigaottelun avauserässä yhdellä pelaajalla, kun Kärppien Otto Karviselle ja Lukon Kristian Pospisilille tuomittiin pelirangaistukset.

Karvinen sai ulosajonsa tappelusta, Pospisil puolestaan pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Päätyovien aukeamista edeltäneessä tilanteessa Karvinen kamppaili ensin kulmassa Lukon puolustajan Roni Seväsen kanssa. Karvisen heitettyä Seväsen katolleen tilanteeseen tuli kolmantena miehenä Pospisil, joka taklasi Karvista niin sanotusti päin näköä.

Karviselta putosi taklauksen yhteydessä toinen hanska. Ylös päästyään hän heitti kädestään myös toisen hanskan ja lähti ajamaan takaa vaihtoaitioon suunnannutta Pospisilia.

Varsinaiseen tappeluun tilanne ei ehtinyt äityä, sillä tuomarit pääsivät väliin rauhoittelemaan pelaajia.

Karvinen ja Pospisil olivat nahistelleet jo hetkeä aiemmin tilannetta edeltäneessä aloituksessa.

– Yhteenotto kertoo, että kyseessä on kärkimatsi ja pelissä on paljon tunnetta. Siinä läikkyi vähän yli, Kärppien apuvalmentaja Toni Sihvonen kommentoi Radio Cityn erätaukohaastattelussa.

Sihvosen sanoista voi päätellä, että hän piti Karvisen ulosajoa ylimitoitettuna ratkaisuna.

– Katsotaan, mitä jatkotoimenpiteitä siitä tulee. Tuomarit tekivät nyt tällaisen päätöksen, että myös Karvisen teko oli viiden minuutin arvoinen. He ovat ratkaisunsa tehneet ja pulinat pois, Sihvonen sanoi.

Lukko johtaa avauserän jälkeen Vili Sopasen kauden avausmaalilla 0-1. 

Kristian Pospisil marssi ulos päätyovista Oulussa. Kuva: Markku Hyttinen/AOP