VIDEO: Lukon paha poika sai taklauksestaan neljän ottelun pelikiellon – kurinpitodelegaatio armahti yhdellä pelillä

Veeti Vainio sai tällin ja loukkaantui Lukkoa vastaan. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Lukon Kristian Pospisilille neljän ottelun pelikiellon. Slovakialainen taklasi keskiviikon ottelussa toisessa erässä ajassa 26.08 Pelicansin Veeti Vainiota. Vainio loukkaantui tilanteessa, eikä pelannut ottelun loppuun asti.

Ottelun tuomaristo tuomitsi Pospisilille 2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Myöhemmin päävideotuomari vei tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Liigan tilannehuone kuvaili Pospisilin tekoa piittaamattomaksi ja osuman tulevan pelkästään päähän. Katsottuaan videoklipit ja kuunneltuaan Pospisilin lausuman, kurinpitodelegaatio oli hieman eri linjoilla.

– Delegaatio ei pidä Pospisilin osumista Vainion päähän tarkoituksellisena tekona, mutta delegaation näkemyksen mukaan Pospisilin olisi ennen kontaktia pitänyt huomioida Vainion peliasento ja Pospisililla on ollut riittävä mahdollisuus välttää osuma Vainion päähän, päätöksessä todettiin.

Vähäisen moitittavuuden ja aiemman kurinpitohistorian perusteella delegaatio ei määrännyt Pospisilille viiden ottelun pelikieltoa, jonka Liigan hallitus on linjannut minimituomioksi päähän kohdistuneista taklauksista.

Pospisil sai viime kaudella runkosarjassa 139 jäähyminuuttia, joka oli sarjassa toiseksi eniten KooKoon Martin Bergerin jälkeen.

Muun muassa Lukon päävalmentaja Pekka Virta koki slovakilaisen olevan merkitty mies tuomarien papereissa. 

– Olen samaa mieltä, ja tunsin sen myös jäällä. Koen, että minua kohdeltiin eri tavalla selässäni olevan nimen takia. En silti halua käyttää sitä tekosyynä, Pospisil luonnehti syksyllä Länsi-Suomen haastattelussa.

– Se oli ehkä myös minun virheeni, en tiedä. Haluan sen kuitenkin muuttuvan. Haluan tuomareiden näkevän, että haluan pelata myös taitopeliä.

Tällä kaudellakin hyökkääjä on kerännyt Lukosta toistaiseksi eniten jäähyminuutteja, 35 ottelussa 54. Kuumaverinen slovakki näytti jo syksystä rauhoittuneen, mutta viime aikoina kaukalossa on taas alkanut läikkyä uhkaavasti.

Tehopisteitäkin Pospisil, 24, on saanut aikaiseksi, sillä tällä kaudella koossa ovat lukemat 8+15=23 ja koko liigauralla 89 ottelussa 23+34=57. 

Kristian Pospisil on pelaaja, jolta läikkyy välillä yli. Kuva: Juha Sinisalo

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukko kävi jo sillassa, mutta painoi lopulta Pelicansin selälleen – "Täytyy nostaa hattua jätkille, että kukaan ei ruvennut mököttämään tai valittamaan"

Vain tilaajille Kristian Pospisil koki viime kaudella saavansa jäähyjä nimensä takia – "Haluan tuomareiden näkevän, että haluan pelata myös taitopeliä"

Vain tilaajille Kristian Pospisil haluaa keskittyä pelaamiseen, mutta toisinaan tappeluille on hyökkääjän mielestä paikkansa: "Kun välität joukkueestasi, joskus pitää astua esiin ja näyttää, että et pelkää"

Vain tilaajille Kristian Pospisil laittaa itseään pelikuntoon Slovakiassa – "Hyppää sitten suoraan joukkueen mukaan"

Kristian Pospisil ensi kertaa Slovakian edustuspaitaan - Heinola ja Koivisto lähtivät Lukon mukana Tallinnaan

Koeaika toi sopimuksen – Lukko kiinnitti harjoituspeleissä väläytelleen slovakkihyökkääjän

Vain tilaajille ”Maalini on NHL” - Kristian Pospisil tuli Raumalle näyttämään olevansa fyysisesti kunnossa