VIDEO: Pekka Virta kyllästyi keskusteluun David Nemecekin taklauksesta ja lähti lehdistötilaisuudesta - "Tämä velloo koko ajan tämmöisen ympärillä tämä hieno peli"

Jonne Tammela iski Lukon kolmannen maalin JYPiä vastaan. Kuva: Risto Aalto

David Nemecekin taklaus Samuli Ratiseen oli varmasti puhutuin tilanne pelissä, joka päättyi Lukon 1-3-vierasvoittoon JYPistä. Lukon tshekkipakki ajoi nuorta JYP-hyökkääjää kovaa avojäällä.

Ratinen menetti tilanteessa kypäränsäkin, mutta rangaistuksia taklauksesta ei tuomittu.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa molempien joukkueiden valmentajilta kysyttiin, miten he näkivät tilanteen.

- Ihan samalla tavalla kuin tuomaritkin. Pelaaja oli kyyryssä, pitää taistella kiekko pois alueelta. Hän tulee sieltä läpi. Ei siinä ollut mitään kummallista, kuten ei rikettäkään, Lukon päävalmentaja Pekka Virta totesi.

- Nyt kun meillä on tämä uusi sääntö, niin ei nyt enää ihan hakemalla haeta kaiken lisäksi. Tämä velloo koko ajan tämmöisen ympärillä tämä hieno peli. Koitetaan nyt ymmärtää, että ne säännöt tehdään sitä varten, että kaikki törkeydet lähtisivät pois, mutta ei tuossa pelissä mitään törkeätä ollut. Päinvastoin, kovaa ja rehtiä kamppailua.

JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen vahvisti, että tuomarit kertoivat joukkueille, että taklaus ei osunut päähän.

- Meille näytti, että kädet olivat ylhäällä, ryntäys ainakin eli kakkonen ainakin. Muutenhan se oli rehtiä peliä, kamppailupeliä.

Lopulta Pekka Virta katkaisi keskustelun ja lopetti lehdistötilaisuuden lähtemällä pois.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Nollapelin menettäminen harmitti Oskari Setästä kymmenen sekuntia - "Ehkä parempi näin, niin ei tarvitse nostaa ketään muuta muiden yläpuolelle"