Vielä on parantamisen varaa

Jääkiekon Liiga alkaa torstaina ja jääkiekkoväki oli puolestaan koolla maanantaina Helsingissä Circus-nimisessä rokkiluolassa. Muutoksia on siis tapahtunut sen suhteen, että enää ei kiekkotoimijoita ja -toimittajia kestitä ja uiteta laivaristeilyllä pari päivää Suomenlahdella. Ihan järkevää, että haastattelut ja kuvaukset voi tehdä jota kuinkin yhden työpäivän aikana. Vaikkakin sitä samaa aikansa elänyttä kiekkojargonia siellä kuullaan edelleenkin.

Tapahtuman ajankohta on hyvä. Näin jutut säilyvät suhteellisen tuoreina.

– Pelaajille tämä ajankohta sopii paremmin, kun on jo treenipelit pelattu. Ennen risteilyllä on ollut niin, että aamulla aikaisin on lennetty Tallinnasta takaisin Helsinkiin ja siitä sitten vielä ajettu jonnekin treenipeliin, jutteli Lukon kapteeni Otto Honkaheimo.

– Kiva se on päästä myös yöksi kotiin.

Yo!

Mutta muuten on tilaisuudessa edelleen aika lailla kehittämisen varaa. Mitä esimerkiksi lippalakit vinossa räppäävät tyypit tekivät moisessa tilaisuudessa? Entä heitä kuuntelemaan päästetyt pissisteinit, joilla ei ole hölkäsen pöläystä tietoa jääkiekosta ja liigajoukkueista? Jos joskus, niin maanantaina, tunsin olevani väärässä paikassa, kun lavalla mesosivat vuorotellen sellaiset nimet kuin JVG, Elastinen, Mikael Gabriel ja muut.

Jos laivoilla ovat haastatteluille ja seuraesittelyille tarkoitetut tilat olleet ahtaita ja kuumia, ei maanantainen paikka sen parempi ollut. Luulisi, että Liiga ja omaa erinomaisuuttaan tilaisuudessa korostanut Sanoma Oy Nelosen olisi löytänyt pääkaupungista isommankin paikan. Ehkä ensi vuonna?

Edelleen täytyy järjestäjien pohtia, kenelle kyseinen tilaisuus on tarkoitettu. Nyt meni metsään.

Tämä näkyi myös siinä, että pääkaupunkiseudun mediaa lukuunottamatta kollegoita oli selkeästi entistä vähemmän saatu houkuteltua paikalle. Voihan niitä juttuja tehdä muutenkin ja paremmassa rauhassa. Paikalle ei ollut saapunut myöskään ennen reissuilla olleita sidosryhmiä, kuten Jääkiekkoliiton, maajoukkueiden tai edes erotuomaritoiminnan edustajia.

Sponsoreita muistettiin kehua ja lavalla saivatkin suuren huomion esimerkiksi Subway ja Veikkaus. Onneksi myös Pietarinkadun Oilers, joka alkaa tehdä hyväntekeväisyystempauksillaan entistä enemmän ja ihan virallisestikin yhteistyötä Liigan kanssa.