Vihdoin se tapahtuu: Lukko ja Ässät perustavat yhteisen joukkueen

Toni Tunturivuori piirteli kuvioita Lukon naisille kaudella 2015-16. Kuva: Iiro Lehtonen

Rauman Lukko ja Porin Ässät aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on saada kilpailukykyinen joukkue A-nuorten Mestikseen.

Joukkue tehdään kahden liigaseuran yhteistyöllä Eurajoelle, ja se pelaa Eurajoen Lätkän nimellä ja logolla. Suomen Jääkiekkoliitto on jo myöntänyt Lätkälle sarjapaikan ensi kaudeksi.

Yhteistyön tavoitteena on tarjota harjoittelu- ja pelipaikka niille pelaajille, jotka eivät suoraan nouse B-nuorista liigaseurojen A-nuorten SM-sarjajoukkueisiin.

Joukkue harjoittelee Eurajoen jäähallissa, joka toimii myös Lukon naisten liigajoukkueen tukikohtana. Joukkueen toimihenkilöt on kerätty Raumalta, Porista ja Eurajoelta.

Joukkueen päävalmentajaksi ryhtyy Toni Tunturivuori, joka toimi tällä kaudella Eurajoen Lätkän alle 22-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana. Aiemmin Tunturivuori on toiminut muun muassa Lukossa juniorivalmentajana ja naisten joukkueen valmentajana.

Hänen apuvalmentajakseen asettuu Aki Joensuu, joka päättyneellä kaudella valmensi Harjavallan Kuparikiekon edustusjoukkuetta. Aiemmin Joensuu, 62, on toiminut pitkään Ässien B- ja C-nuorten päävalmentajana.