Viiden minuutin rangaistus sekoitti Lukon A:n pakkaa – päätöserän kova rynnistys toi silti pienen palkinnon

Lukko haki kaksi pistettä Hämeenlinnasta A-nuorten SM-sarjan pelistä.

Lukko pelasi hyvän ottelun lauantaina jääkiekon A-nuorten SM-sarjassa Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Raumalaiset ottivat mukaansa kaksi sarjapistettä voitettuaan ottelun voittomaalikilpailun kautta. Loppuluvut kirjattiin lukemin 3–4 (0–1, 3–0, 0–2, 0–0, 0–1).

Lukon vastuuvalmentaja Jarno Mensosen mukaan ainoastaan toisessa erässä tullut 5+20 minuutin rangaistus sekoitti joukkueen peliä. Lukon Jesse Juhola komennettiin ulos pelistä epäurheilijamaisen käytöksen takia, ja HPK viimeisteli kolme ylivoimamaalia viiden minuutin rangaistuksen aikana.

– Tosi hyvä peli meiltä viidellä viittä vastaan. Ikävä kyllä HPK pääsi tekemään maalit sen vitosen aikana, Mensonen kommentoi.

Toisen erän jälkeen kahden maalin tappiolla ollut Lukko keräsi itsensä päätöserässä ja Mensosen mukaan hallitsi sitä täysin.

– Erätauolla puhuttiin kopissa, että pidetään pää kylmänä, kyllä me ne tarvittavat paikat saamme. Meillä olisi ollut paikkoja ratkaista peli varsinaisella peliajallakin, Mensonen sanoi.

Lukon maalintekijät olivat Miro Järvenpää (1+2), Eetu Levänen (1+1) ja Daniil Trakht. Voittomaalikilpailun ratkaisevan maalin teki Järvenpää.

Daniel Salonen Lukon maalilla torjui 17 laukausta, kun HPK-veskari Kim Saarinen joutui olemaan kiekon tiellä 29 kertaa.