Viimeisen sekunnin kori toi Korihaille riemukkaan avausvoiton - katso video väliaikaisvalmentaja Jarno Nikulan hurjasta voitontanssista

Voitto tuli käytännössä makeimmalla mahdollisella tavalla, sillä voittokori putosi sisään ottelun viimeisellä sekunnilla korirengasta nuollen.

Uudenkaupungin Korihait pelasi keskiviikkona Lapualla ensimmäisen ottelunsa espanjalaisvalmentaja Jordi Justen potkujen jälkeen.

Alku väliaikaisvalmentaja Jarno Nikulan komennossa oli riemukas, sillä kauden 13 ottelu toi Korihaille ensimmäisen voiton Korisliigassa.

Pelintekijä Casey Bensonin heitto kilpistyi rautoihin, mutta Ernest Zeigler III ja Jalen Henry olivat survomassa reboundia oikeaan suuntaan.

Videotarkistuksen jälkeen Henrylle merkitty kori sinetöi loppulukemiksi 88–89 (48–41). Päävalmentaja Nikula pomppi pelaajiensa kanssa kentälle riemuitsemaan.

– Vähän aikaa sitä ekaa voittoa sai odotella, mutta onneksi se tuli. Varmasti katsojien kannalta viihdyttävä matsi, Korihaiden kapteeni Miikka Marttinen henkäisi Elisa Viihteen haastattelussa.

Kobrien valmentaja Ville Turja myönsi, että Korihait sai valmentajavaihdoksestaan pientä etua. Kobrakoutsi ei tiennyt, millä taktiikalla Nikula joukkueensa parketille käskyttää.

Korihaiden tulosvastuu oli käytännössä täysin mainitun jenkkikolmikon Benson, Henry ja Zeigler III varassa. Henry pussitti 29, Benson 24 ja Zeigler 22 pistettä.

Varsinkin kun Korihait tiedotti Anton Cookin pudonneen loukkaantumisen takia vaihtopenkille.

Esimerkiksi suomalaisista kentällä reilun 14 ja 19 minuutin siivut viettäneet Elias Eerikinharju ja Vesa Heinonen eivät tehneet pistettäkään.

Toisella neljänneksellä näytti, että Kobrat pudottaa sarjajumbon kyydistään. Puoliajalla ero oli seitsemän ja pahimmillaan kymmenen pistettä.

Marttinen kertoi, että Nikula oli viilannut varsinkin joukkueen puolustuskuvioita. Säädöt screenipuolustuksessa aiheuttivat välillä epäselvyyksiä.

– Puolustuksessa tuli hetkittäin aikamoisia nukahduksia ja kaveri sai nostella helppoja pisteitä. Vastaavasti itse heitimme muutamasta vapaasta paikasta ohi, niin eroa tulee nopeasti, Marttinen totesi.

Hän kuitenkin lupasi, että Korihait kuroo eron kiinni – ja näin kävi.

Toisen kerran ottelu näytti lipeävän haiden käsistä, kun Kobrien Jordan Capps heräili ratkaisuhetkillä.

Sarjan pistekuningas oli lyönyt ennen keskiviikkoa palloja sukkaan reilun 24 pisteen keskiarvolla ja teki nytkin 23 pistettä.

Kaksi minuuttia ennen loppua Kobrien kokenut pelintekijä Antto Nikkarinen heitti Korihaiden nuotioon kasan hiekkaa.

Nikkarisen tyly kolmonen repäisi tilanteeksi 82–78, mutta siitäkin vierasjoukkueen kipinä vielä roihahti.

– Voin sanoa, että tämä voitto helpottaa joukkuetta aika paljon. Pakko nostaa hattua meidän äijille. Vaikka alku on ollut vaikea, niin päitä ei ole täysin laskettu. Ja tänäänkin pystyttiin kymmenen pisteen takaa nousemaan. Kova suoritus, Marttinen iloitsi.