Viimeksi puhutti SalBan maalivahdin banaani, tällä kertaa ambulanssikyyti – "Suomalaiset lääkärit ovat onneksi maailman parhaita"

Jani Lahden loukkaantuminen loi varjon SalBan voitolle.

Viikko sitten SalBan pelin jälkeen puhuttiin Jani Lahden banaanista. SalBan oma väkikin huvittui, kun maalivahti haukkasi evästä kesken kamppailun.

Tälläkin kertaa raumalaisten maalivahti oli pelin jälkeen pääpuheenaihe, mutta ei millään tavalla hauskassa mielessä.

Lauantaina Lahden peli KooVeeta vastaan päättyi minuutti ennen loppua äärimmäiseen venytykseen, kun hän lähti paikkaamaan epäonnistunutta avausheittoaan.

Pallo pysähtyi, mutta venytys oli liikaa. Lahti jäi kenttään makaamaan eikä päässyt enää omin voimin ylös.

Joukkuekaveri Tuomas Arola kannatteli veskarin kättä, kun tämä autettiin ensin pukuhuoneeseen ja myöhemmin ambulanssin kyytiin.

– Suomalaiset lääkärit ovat onneksi maailman parhaita, SalBan päävalmentaja Joni Rokosa henkäisi pelin jälkeen.

Loukkaantumiset kiusanneet aiemminkin

On selvä, että Lahdella on edessä ainakin jonkinlainen tauko peleistä ja se on SalBalle kova isku. Lahti on tällä kaudella pelannut eniten pelejä kaikista salibandydivarin maalivahdeista, ja hän on SalBan kiistaton ykköstorjuja.

Tosin KooVee-pelin viimeiselle minuutille maaliin vaihdettu Juha Keskitalo on sarjan torjuntatilaston kärkinimi niin torjuntaprosenteilla (90,00) kuin maalikeskiarvollakin (1,91) mitattuna, mutta pelattuja sarjapelejä hänellä on tältä kaudelta vain kaksi.

– Kyllä ”Kepukin” osaa torjua, oli esimerkiksi lähellä pelata nollan Hawksia vastaan, SalBan hyökkääjä Jani Lehtoniemi huomautti.

Loukkaantumiset ovat kiusanneet Lahtea aiemminkin. Viime kaudella hän oli pitkään sivussa leikkausta vaatineen polvivamman takia. Leikkaus oli jo uran kolmas.

– Meillä on Janissa tosi hyvä veskari, mutta semmoista se urheilu on. Jos ”Kepukin” tippuu, niin sitten en enää tiedä, kuka meillä on maalissa, Lehtoniemi sanoi.

Rokkisählyllä pisteet Raumalle

Lauantain pelissä olisi riittänyt puhuttavaa ilman maalivahdin loukkaantumistakin. Kauppiksella nähtiin melkoinen maalintekokilpailu, jossa SalBa kuittasi voiton lukemin 10–9 (2–4, 2–2, 6–3).

– Rokkisählyksi meni lopussa. Se toimi, mutta tyytyväinen ei voi olla kuin kolmeen pisteeseen, Lehtoniemi summasi.

SalBa avasi pelin vahvasti ja meni nopeasti 2–0-johtoon Tuomas Arolan ja Marius Suomisen maaleilla. Avauserän puolivälin jälkeen asetelma kuitenkin kääntyi päälaelleen, kun KooVee teki neljä maalia.

Kotijoukkue joutui pitkään jahtaamaan johtoasemaa, mutta meni kolmannen erän maalihurjastelussa lopulta ohi.

SalBan tehokkaimmat olivat kahden maalin miehet Lehtoniemi (2+1), Arola (2+0) ja Jesse Nurmi (2+1) sekä kolme maalia syöttänyt Miikka Sokka.

– Ennen peliä painotimme, että pitää olla alusta lähtien hereillä. No, olimme, mutta seuraavaksi pitää olla hereillä koko ajan. Välillä siinä käy näin, Lehtoniemi totesi.

Koossa 19 maalia, mutta muut jakavat vastuuta

Joukkueen uusikaupunkilainen profiilihyökkääjä on tälläkin kaudella ollut tehokas. Lehtoniemi on kerännyt 12 pelissä tehot 19+8=27, ja ne riittävät pistepörssin yhdeksänteen ja maalipörssin neljänteen sijaan.

– Alkukausi on ollut aika hyvä, mutta sitten tuli pieni taantuma. Se on mulla aika perinteistä, että jossain vaiheessa kautta tulee jakso, jolloin ei vain maaleja tule, Lehtoniemi huomautti.

– Onneksi tuossa esimerkiksi Jesse ja Arola ovat painaneet maaleja, niin ei mulle ole tullut mitään paineita. Se helpottaa, kun laajalla rintamalla tulee tehoja.

Rangers-pelissä myös cupin paikka panoksena

Seuraavaksi tehoja tarvitaan sunnuntaina, kun SalBa isännöi Kirkkonummen Rangersia. Ottelussa on tuplapanos, sillä sarjapisteiden lisäksi tarjolla on jatkopaikka Suomen Cupissa.

– Kyllä me lähdemme vaan pelaamaan sarjapeliä. Se cup on siinä ekstraa. Se on hyvä, että saadaan homma hoidettua yhdellä pelillä, Lehtoniemi painotti.

Sarjassa SalBan asemat ovat hyvät. Joukkue on kerännyt 28 pistettä ja on asemoinut itsensä sarjataulukon piikkipaikalle.

Koko viime kaudella raumalaiset kokosivat 35 pistettä ja sijoittuivat yhdeksänneksi.

– Alkukauteen voi olla tyytyväinen, mutta ei tuo peli valmista ole, Lehtoniemi huomautti.

– Sen näki tänäänkin. Kolme pistettä tuli, mutta on ainakin varaa kehittyä. Ei tuo peli tapissa ole.

Juttua muokattu kello 23.39: korjattu Rangers-pelin pelipäivä.