”Viisi AHL-ottelua nähtiin”

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala ja pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kävivät viikon matkalla Yhdysvalloissa.

– Lomalla ei oltu, saati viihteellä. Ajoimme 2500 kilsaa autolla ja kävimme katsomassa viisi AHL-peliä, kertoo Vanhatalo.

Tapasitteko pelaajia?

– Ei fyysisesti. Puhelimitse olimme yhteydessä agentteihin, vastaa Vanhatalo.

– Jos jonkun pelaajan kanssa mennään lähemmäs sopimusta, pitää miettiä tulisiko vielä tavata, hän lisää.

Tarkassa syynissä muutamia miehiä

Lukon kaksikko näki ottelut Chicagossa, Grand Rapidsissä, Peoriassa, Rockfordissa ja Millwaukeessa. Montako pelaajaa oli tarkassa seurannassa?

– Ehkä kolme oli sellaista, joita on kaupattu Eurooppaan ensi kaudeksi. Lisäksi mulla oli lista pelaajista, joilla on sopimus katkolla ja Eurooppaan siirtyminen voisi olla ajankohtaista, kertoo Vanhatalo.

– AHL:ssä on nykyisin paljon nuoria, 1989-1992 syntyneitä pelaajia, joilla on ensimmäinen kolmen vuoden NHL-sopimus voimassa. Vuonna 1988 syntyneet ovat käytännössä nuorimpia, jotka voivat lähteä Eurooppaan, lisää Rajala.

Toimitusjohtaja


katsoi halleja

Toimitusjohtaja keskittyi enemmän halleihin, oheismyyntiin, fanituotteisiin ja ottelutapahtumaan yrittäen löytää vinkkejä Raumalle.

– NHL:ssä tehdään monia asioita upeasti. Mutta seuroilla on siellä rahaa käytettävissään ihan eri tavalla kuin meillä. AHL sen sijaan on organisaatiotasolla verrattavissa SM-liigaan. Yleisömäärät ovat samaa luokkaa, kertoo Rajala.

– Hyvää tekee nähdä pelejäkin. AHL:n pelityyli on erilainen kuin Suomessa. Mutta niin nopeaa peli on, että jos ison pelaajan liike siellä riittää, niin se riittää SM-liigassakin, sanoo Rajala.

Uudet pelaajat faniristeilylle

Montako ruutua ensi kauden pelaajakaaviossa on vielä täyttämättä?

– Aika hyvällä mallilla joukkueen rakentaminen on. Ei monta isoa ruutua ole enää tyhjänä. Yllättäviä takapakkeja ei ole tullut. Aikataulussa edetään, sanoo Vanhatalo.

Vieläkö ennen pudotuspelejä tulee uutisia jatkosopimuksista?

– Meillä on se idea, että faniristeilyllä toukokuussa esiteltäisiin uusi joukkue kokonaisuudessaan. Sitä ennen ei ole tarkoitus tiedottaa jatkoistakaan, linjaa Rajala.

Azevedo yritti neljä vuotta

Lukossa tällä kaudella loistanut Justin Azevedo kelpaa hyvin esimerkiksi pelaajasta, jonka tyyppisiä AHL:stä voi kannattaa hakea.

Hän teki junnuna paljon pisteitä. 18-vuotiaiden MM-kisoissa kanadalaissentteri valittiin turnauksen All Starsiin.

Los Angeles Kings antoi Azevedolle NHL-sopimuksen, muttei koskaan tilaisuutta näyttää taitojaan NHL:ssä. Ei, vaikka 170-senttinen Azevedo teki farmiliigassa hyvin pisteitä. Viime kaudellakin 63 ottelussa 28+22.

Niinpä Azevedo, 24, oli viime keväänä, neljännen AHL-kautensa päättyessä, valmis lähtemään Eurooppaan.

Lukossa hän kantaa kultakypärää tehtyään 46 ottelussa 15+30 pistettä.

Tänään iltapeli

Lukon matsi alkaa tänään vasta puoliseitsemältä, koska ottelu on Urho TV:n päivän toinen peli.

– Ilman muuta kannattaa lähteä paikan päälle. Turusta on tulossa 350 fania, joten tunnelma on taatusti hyvä, mainostaa Timo Rajala.

Lukko-TPS la 16.2. klo 18.30


Kivikylän Areenassa.

www.kiekkoareena.fi