Vili Laitinen loukkaantui, Lukko lainasi Ilves-puolustajan

Vili Laitinen on sivussa Lukon sarja-avauksesta. Kuva: Pekka Lehmuskallio / arkisto


Rauman Lukko tiedotti keskiviikkona, että nuori puolustaja Vili Laitinen on loukkaantumisen vuoksi sivussa joukkueen riveistä kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Seura teki nopean ratkaisun ja nappasi Ilveksestä lainalle 25-vuotiaan oikealta laukovan Olli Vainion marraskuun alkuun saakka.

Vainio on mukana jo torstaina Lohjalla pelattavassa Växjö-ottelussa.

– Meillä on jo nyt nuoria puolustajia liigajoukkueen ringissä useampia eikä määräänsä enempää voi ottaa kun juniorijoukkueetkin tarvitsevat pelaajiaan.

–  Meillä ei myöskään ole täyttä varmuutta pelaavatko Tarmo Reunanen ja Ville Heinola meillä, joten tämänmittainen laina oli juuri sopiva meille. Ilveksellä oli hyvä tilanne puolustajien suhteen, joten tässä tapauksessa molemmat voittavat, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt perustelee Lukon nettisivuilla.

185-senttinen Vainio on pelannut urallaan 181 liigaottelua. Viime kaudella hän pelasi Ilveksessä 43 ottelua, joissa hän nappasi kolme syöttöpistettä.

Lukko vei harjoituspelin Valkeakoskella

Lukko pelasi harjoitusottelun keskiviikkona Valkeakoskealla, jossa sinikeltaiset kohtasivat Tapparan.

Raumalaiset siirtyivät johtoon avauserässä, kun Linus Nyman kävi iskemässä Miska Kukkosen syötöstä kiekon ohi Christian Heljangon.

Toisessa erässä Jere Karjalainen tasoitti pelin, ja päätöserään edettiin 1–1-luvuissa.

Nyman iski päätöserässä seitsemän minuutin pelin jälkeen tyylikkään osuman takatolpalta. Maalin järjesteli ruotsalaislaituri Ponthus Westerholm.

Johtoasemaa ei kuitenkaan kestänyt kuin kaksi minuuttia, kun puolustaja Teemu Suhonen iski tamperelaisille tasoitusmaalin.

Ottelun ratkaisukin tuli puolustajan lavasta. Lukon tshekkipakki Lukas Klok nousi ylivoimalla B-pisteen kaarelle ja napautti Lukolle 3–2-voiton. Torstaina Lukko matkaa Lohjalle, jossa ottelu Växjötä vastaan alkaa kello 18.30.

Lisää aiheesta

Miten käy, kun Petmanin veljekset ja Vili Laitinen lähtevät suunnistamaan?