Ville Heinola palaa pelaavaan kokoonpanoon NHL:ssä

Raumalla odotetaan edelleen henkeä pidetellen, mitä Winnipeg Jets päättää tehdä Ville Heinolan kanssa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Puolustaja Ville Heinola palaa Winnipeg Jetsin pelaavaan kokoonpanoon, kun Jets kohtaa NHL:ssä torstain ja perjantain välisenä yönä New York Islandersin.

Asian vahvistaa mikroblogipalvelu Twitterissä Jetsin oman kanavan toimittaja Mitchell Clinton, joka oli haastatellut päävalmentaja Paul Mauricea. Jets uudelleentviittasi viserryksen virallisella tilillään. 

Heinola, 18, on ollut sivussa kolmesta viimeisestä Jetsin pelistä niin sanotulla healthy scratch -statuksella. Puolustaja on siis ollut pelikuntoinen, mutta ei ole mahtunut kokoonpanoon.

Maurice kertoi Jetsin hävittyä kotijäällään Pittsburgh Penguinsille lukemin 2–7, että Heinolan huilautus on hänen päätöksensä.

– Hän on nuori mies. Hän ehtii vielä, Maurice perusteli.

Aiemmin Heinolan pelatessa hän oli päivitellyt, kuinka 18-vuotias puolustaja voi kirjauttaa yli 23 minuutin jääaikoja. Tuolloin Jetsin puolustuksessa oli loukkaantumisia, ja nyt on taas.

Anthony Bitetto joutui jättämään pelin kesken tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun Jets hävisi Arizona Coyotesille maalein 2–4. Toistaiseksi yhden NHL-ottelun torjunut raumalaismaalivahti Antti Raanta oli tuossa ottelussa Coyotesin luukkuvahtina.

Heinola on pelannut tällä kaudella viisi NHL-ottelua ja kirjauttanut niissä 1+2=3 tehopistettä.

Ratkaisujen aika lähestyy Winnipegissä, sillä Heinola saa pelata yhdeksän NHL-ottelua ennen kuin hänen kolmivuotinen tulokassopimuksensa astuu voimaan.

Sekä Jets että Heinola ovat toistaiseksi pitäneet suut supussa siitä, aikooko seura pitää hänet NHL-joukkueessa, lähettää farmiliiga AHL:aan vai lainata loppukaudeksi takaisin Suomeen Rauman Lukkoon.

Jetsin pelit ovat toistaiseksi sujuneet ailahtelevaisesti, sillä joukkue on kerännyt kahdeksasta ottelusta kahdeksan pistettä. 

Lisää aiheesta

Ville Heinola laukoi uransa ensimmäisen NHL-maalin – jääkö paluu Lukkoon raumalaisten haaveeksi?

Winnipeg Jets vahvistaa sensaation: 18-vuotias Ville Heinola murtautui parissa vuodessa B-nuorista NHL-kaukaloihin - agentilta aiemmin osuva kysymys: "Et sinäkään taida uskoa, että Ville pelaisi NHL:ssä?"

New York Rangers kertoi Lukolle loistouutisia: Tarmo Reunanen palaa Raumalle - Ville Heinolalle päävalmentaja povaa sen sijaan jo NHL-debyyttiä

Vain tilaajille Missä Ville Heinola ja Tarmo Reunanen pelaavat, jos paikka NHL:ssä ei aukea?

Ville Heinola sorvasi kolmivuotisen sopimuksen Winnipegiin