Ville Meskanen tähtää NHL:ään - "Tällä tahdilla jotain voi alkaa kuuluakin"

Ville Meskanen on ollut koko kauden Ilveksen parhaita pelaajia. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ville Meskanen on ollut koko kauden Ilveksen parhaita pelaajia. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen suuri sankari joukkueen 4-2-voitossa päävastustaja Ässistä oli seuran oma kasvatti, 22-vuotias Ville Meskanen.

Laitahyökkääjä iski ottelussa Ilveksen maalit numero kaksi, kolme ja neljä, eli tilastoihin merkittiin miehen uran toinen hattutemppu.

Suomalaiskansalliseen tyyliin Meskanen oli kuitenkin ottelun jälkeen vaatimaton ja antoi kunnian ketjukavereilleen.

- Hienosti kaverit pelasivat tänään. Eemeli (Suomi) erityisesti pelasi hienosti tilanteet mulle, niistä oli hyvä laittaa kiekot sisään, Meskanen hehkuttaa monivuotista tutkapariaan.

Meskanen iski tämän viikon kahdessa kotiottelussa yhteensä viisi maalia. Lentokeliin ei kuitenkaan löydy mitään erityistä reseptiä.

- Aika helposti ne maalit tuli mulle. Kun kaverit löytävän noin hyvin, niin maaleja on helppo tehdä. En osaa sanoa mitään yksittäistä syytä, nyt on vaan alkanut kulkea.

Meskanen nousi maaliensa myötä Liigan maalipörssissä jo kolmannelle sijalle, ja ottelukeskiarvoilla mitaten hän on tasoissa Kärppien maalitykki Charles Bertrandin kanssa.

Mulla oli todella surkea kesä, pääsin treenaamaan terveenä maksimissaan kuukauden.

Tällä kerralla syynä tasonnostolle ei ole ainakaan hyvin onnistunut kesäharjoittelukausi.

- Heti kauden alusta lähtien tuli pisteitä, se on auttanut. Mulla oli todella surkea kesä, pääsin treenaamaan terveenä maksimissaan kuukauden. En voi sanoa, että olen treenannut kesällä kovaa, kuten yleensä sanotaan, Meskanen sanoo.

Meskanen teki taannoin Ilveksen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka pitää miehen Tampereella aina kevääseen 2020 asti. Yksi mutta asiassa kuitenkin on, ja siinä on kolme kirjainta. NHL-pykälä kun on kaikissa liigasopimuksissa automaattisesti.

- Ei ole vielä agentti soitellut, ei sieltäpäin ole mitään kuulunut. Ehdottomasti puhelin on auki kuitenkin, kyllähän sinne joka poika haluaa lähteä, Meskanen innostuu NHL:n noustessa esiin.

- Kyllähän tämä on hyvä tahti, niin voihan sieltä jotain kuuluakin. Pykälät sallivat sinne lähtemisen kuitenkin. Olen kyllä viihtynyt täällä tosi hyvin, ja tykkään seurasta, niin mikään pakko ei ole mihinkään lähteä. Eli olen tyytyväinen, meni miten päin vaan.

Meskanen on JYPin Juuso Puustisen jälkeen Liigan toiseksi paras kotimainen maalintekijä. Odottaako Ilves-tähti siis keväällä jo maajoukkuekutsua?

- En ala vielä siitäkään haaveilemaan. Sama homma kuin NHL:n kanssa, että se tulee sitten ajallaan jos on tullakseen. Mutta olisihan sekin paita hienoa vetää jossain vaiheessa päälle.

Toisin kuin suurin osa muista Liigassa kovalle tasolle nousseista pelaajista, Meskanen ei käynyt läpi juniorimaajoukkuepolkua. Itse asiassa hän ei ole koskaan vetänyt leijonapaitaa päälleen missään ikäluokassa.

- Pelasin surkeat pelit Pikku-Pohjola-leirillä, ja jäin vähän siitä kelkasta sitten. Olen myös ehkä vähän myöhäisherännäinen, mutta sen päin persettä menneen Pikku-Pohjolan jälkeen ei ole mitään kuulunut sieltä suunnasta. Toivottavasti nyt alkaa kuulua.

Lisää aiheesta

Meskasen hattutemppu piti Ilveksen pudotuspelihaaveet elossa

Ilveksen Meskanen jatkaa piste per peli -tahdissa: "Kai sitä joku voi läpimurroksi sanoa"