Ville Meskanen tietää mitä häneltä odotetaan - "Haluavat sinne maalintekijätyypin"

Ville Meskanen teki leijonadebyyttinsä keväällä Valko-Venäjää vastaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ville Meskanen teki leijonadebyyttinsä keväällä Valko-Venäjää vastaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Yksi kevään odotetuimmista kotimaisen pelaajan NHL-sopimuksesta oli läpimurtokauden pelanneen Ilves-hyökkääjä Ville Meskasen suuntaaminen New York Rangersiin.

Kolmannella täydellä liigakaudellaan lähes piste per peli -vauhtiin yltänyt Ilveksen oma kasvatti lähtee innoissaan valloittamaan rapakon takaisia kapeita kaukaloita.

- Tosi innoissani olen, ja ihan mahtava juttuhan se on päästä kokeilemaan rahkeitaan meren toiselle puolelle, Meskanen ei peittele innostustaan.

Kiekkoareenan tietojen mukaan jopa suurin osa NHL-joukkueista osoitti kiinnostusta nuoreen maalitykkiin, mutta lopullisen valinnan 22-vuotias laituri teki kuitenkin suhteellisen pienestä joukosta seuroja.

- Kyllähän kiinnostusta oli aika monestakin seurasta, mutta loppusuoralla oli sitten enää kolme joukkuetta, joiden välillä joutui pohtimaan. Kyllä tämä Rangers oli lopulta sitten aika helppo valita. Siellä on paras mahdollisuus päästä pelaamaan NHL-kiekkoa.

Haluavat juuri maalintekijätyyppisen kaverin sinne.

Uudelleenrakentamisvaiheessa olevalla suurseuralla ei ole tulevalle kaudelle kiinnitettynä ainakaan toistaiseksi vielä kahta ketjullista kokeneempia NHL-hyökkääjiä, joten tulokkaillekin on mahdollisuuksia tiedossa. Se ei silti ollut ainoa syy valinnan takana.

- Tietysti oli tärkeää myös se, miten he muuten hoitivat tätä asiaa. Heistä huomasi kyllä, että he oikeasti halusivat mut, ja tekivät siltäkin kannalta helpoksi sen päätöksen.

Vaikka päättynyt sesonki olikin Meskaselle se lopullinen läpimurto, olivat Rangersin pelaajatarkkailijat seuranneet tamperelaisnuorukaista jo pidempään.

- Oli puhetta, että olivat pidemmän aikaa jo seuranneet mua ja kirjoitelleet raportteja, eli heillä oli kyllä tiedossa millainen pelaaja on kyseessä. Haluavat juuri maalintekijätyyppisen kaverin sinne.

Koko tähänastisen uransa Ilveksessä pelannelle Meskaselle ei New York Rangers ole missään vaiheessa ollut fanituksen kohde, mutta arvostus perinteikästä seuraa kohtaan on silti korkealla.

- Rangers on aina ollut sellainen seura, mitä on tullut seurattua. Onhan se yksi isoimmista ja hienoimmista seuroista, Meskanen sanoo.

New York Cityn sydämessä myös fyysiset puitteet pelata kiekkoa ovat maailman huippuluokkaa.

- Aina olen ajatellut, että olisihan tuolla Madison Square Gardenissa hienoa pelata. Se on aina ollut nuoren pojan haave päästä jossain tuon tyylisessä paikassa pelaamaan.

MM-kisaunelma tyrehtyi tehottomuuteen

Peräti 24 maalia vain 48 ottelussa liigakaudella takonut Meskanen teki kevään maajoukkueleirityksessä myös leijonadebyyttinsä otteluissa Valko-Venäjää ja Latviaa vastaan. Tilille kertyi yksi syöttöpiste, mutta maalisarakkeeseen jäi vielä pyöreä nolla.

Kokemuksena maajoukkueympyrät olivat kuitenkin Meskaselle hienot. Nuorisomaaotteluita kun miehelle ei junioriuran aikana kertynyt lainkaan.

- Samaa tyyliä kuin tämä NHL-sopimuskin, että unelmat toteen. Harmi kun loppui mun osalta vähän lyhyeen, mutta hieno kokemus, että sai nähdä mitä se touhu siellä on.

Putoamiselle leirityksestä oli lopulta yksinkertainen syy.

- Valmentajat sanoivat, että tulosta olisi tarvinnut tehdä. Ymmärrä sen ihan täysin, ei minusta neloskentän jyrää kuitenkaan saisi tekemälläkään. Harmi ettei saanut tehtyä tehoja, niin jäi mun osaltani nyt tähän.

Ville Meskanen ehti kantaa kauden aikana myös kultaista kypärää. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ville Meskanen ehti kantaa kauden aikana myös kultaista kypärää. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Syksyllä kaksivuotisen jatkosopimuksen Ilvekseen solminut Meskanen jättää tupsukorvien hyökkäykseen suuren aukon. Kenet mies itse näkee omia saappaitaan täyttämässä tulevalla kaudella keltavihreissä paidoissa?

- Näkisin että Ikosen Joona tekisi sen. Vähän samantyylinen pelaaja kuitenkin, ja hän tulee ne saappaat täyttämään vaikka onkin nyt jalka rikki. Onhan siellä tietysti myös Liuksialan Juhoa ja Lepauksen Teemua, jotka varmasti tulevat parantamaan viime kaudesta, samoin puolustuksesta Vainion Olli pystyy kyllä nostamaan tasoaan.

Meskasta muutaman vuoden nuorempi joukkuetoveri Ilveksestä, Otto Koivula, solmi keväällä niin ikään tulokassopimuksen NHL:ään, mutta Rangersin paikallisvastustaja New York Islandersin riveihin. Kestääkö kaveruus sinioranssin paikallisvastustajan myös rapakon takana?

- Kyllähän siinä on vähän niin kuin Ilves ja Tappara, mutta onhan täälläkin tapparalaisten kanssa pystytty juttelemaan, niin eiköhän Odenkin kanssa pystytä edelleen kavereita olemaan, Meskanen naurahtaa.

Tuoreen kaksivuotisen ja yhteensä 2 275 000 dollarin arvoisen NHL-sopimuksen omistaja ei ole vielä varma, koska tie ensimmäisen kerran vie Isoon Omenaan.

- Oli tässä vähän puhetta, että ehkä matkustan sinne vähän tutustumaan paikkoihin, mutta se on vielä vähän auki. Joka tapauksessa viimeistään tulokasleirille menen heinäkuussa, kaikki mahdolliset leirit ovat kyllä ohjelmassa, Meskanen päättää.

Lisää aiheesta

Rangers pyydysti Ville Meskasen NHL:ään - "Olen haaveillut jo pikkupojasta asti"

Kuukauden maalari Ville Meskanen: "Tykkään laittaa takatolpalta tyhjiin"

Ville Meskanen tähtää NHL:ään - "Tällä tahdilla jotain voi alkaa kuuluakin"