Ville Nieminen debytoi päävalmentajana Hakametsässä: "Olihan tää nyt hieno asia"

Ville Nieminen opasti suojattejaan ensimmäistä kertaa pääkäskijänä liigatasolla. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ville Nieminen opasti suojattejaan ensimmäistä kertaa pääkäskijänä liigatasolla. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ville Nieminen teki debyyttinsä liigatasolla päävalmentajana, kun Jukurien vakituinen käskijä Risto Dufva joutui jäämään flunssan takia pois Tampereen-reissulta. Niemisen debyyttiotteluksi valikoitui erityisen sopiva kohde, kun vastassa oli miehen kasvattiseura Tampereen Tappara Hakametsässä.

Jukurit hävisi tiukan taistelun kirvesrinnoille maalein 2-1, eikä Niemisestä saanut yhtä lausetta enempää irti kommenttia debyytistä nimenomaan Tapparaa vastaan.

- Olihan tää nyt hieno asia, Nieminen kiteytti tuttuun tyyliinsä.

- Mutta asiat tärkeysjärjestykseen: Tässä pelattiin Jukurit-Tappara, ja hyvä kiekkomatsi se olikin. Me laitoimme kaiken likoon, ja pistimme hallitsevan mestarin ja ehkä tulevankin mestarin ahtaalle. Mitä muuta voidaan pelaajilta pyytää.

Jukurit laittoi sarjakärjen ja runkosarjavoiton jo viittä vaille varmistaneen Tapparan ahtaalle, ja laukaukset maalia kohti menivätkin mikkeliläisille 34-19.

- Me olemme niin ylpeitä tästä joukkueesta. He ovat matkalla pelimiehiksi, mutta pienet asiat ratkaisevat. Se on se ero, miksi toinen joukkue maksaa miljoonan ja toinen kolme, Nieminen analysoi.

Mutta tämä mitä me tehdään, tämä on urheilua parhaimmillaan.

- Mutta tämä mitä me tehdään, tämä on urheilua parhaimmillaan.

Ennen illan kamppailua Jukurit oli käynyt Hakametsässä kolme kertaa ja vienyt joka kerta mukanaan täydet kolme pistettä. Takki auki eivät mikkeliläiset kuitenkaan ottelun lähteneet, eikä vastustajaan muutenkaan kiinnitetty erityistä huomiota.

- Tässä pelataan niin kovaa, että meidän keskittymisemme oli vain siinä, että me pelaamme sitä ihan omaa jukurihockeytä suhteessa vastustajaan. Ja me olimme kovilla siinä tänään.

- Ennen peliä puhuimme, että meillä on vahva taisteluhenki, tekevä mieli ja määrätietoinen yhteispeli, ja me onnistuimme niissä kaikissa. Kun nämä asiat ovat kunnossa, niin kyllä siitä aina jotain tulee.

Jukureilla oli varsinkin kolmannessa erässä lukuisia tuhannen taalan maalipaikkoja, mutta erän alun Miika Roineen maalia lukuunottamatta Teemu Lassilan ohi ei mennyt kiekkoja.

- Nämä ovat juuri niitä paikkoja, joissa pelimiehet nostavat itsensä seuraavalle tasolle. Tämä on ihan eri sarja jouluun asti, ja jouluna alkavat aivan eri pelit.

- Sotureista pelaajiksi, se on pitkä matka. Mutta me olemme oikealla tiellä, tippaakaan emme anna periksi. Ylpeä tässä pitää olla tästä joukkueesta, Nieminen päätti.

Jukurit on tappiosta huolimatta sarjassa edelleen kymmenentenä tasapisteissä perässä vaanivan Ilveksen kanssa, jolla tosin on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Mikkeliläiset pelaavat seuraavan kerran lauantaina, kun he saavat kotihallissaan vieraaksi KooKoon.

Lisää aiheesta

Tappara-ikoni Ville Nieminen debytoi SM-liigassa päävalmentajana

Uran 14:s kausi ja ennätyspisteet – Tapparan Nurmi loistovireessä