Ville Nieminen: Toivottavasti aikaero on puolellamme

Ei ollut kovin suuri yllätys, että Jukurien pukukoppi pysyi torstaisen katastrofitappion jälkeen suljettuna liki varttitunnin. Kopin uumenista ilmestyi lopulta hämmästyttävän maltillinen apuvalmentaja Ville Nieminen.

Jukurien apuvalmentajat Juuso Hahl (vas.) ja Ville Nieminen joutuvat pohtimaan hyviä selityksiä olympiamatkalla olevalle Risto Dufvalle. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

– Tuloshan (HIFK:n kotivoitto 8–0) oli oikeutettu, jos kerran pelaamme noin. Tämä oli aivan anteeksiantamatonta. Näytämme kaikki aivan idiooteilta, listasi Nieminen katse kaukaisuudessa ja kädet tiukasti taskuissa.

Jukurien vastuuvalmentaja Risto Dufva matkusti tiistaina Etelä-Koreaan, missä hän toimii olympialaisissa Slovenian apuvalmentajana. Ville Niemisen ja Juuso Hahlin peluuttamana Jukurit hävisi tiistaina kotikaukalossaan Ässille 3–4.

HIFK:lle kärsitty tappio oli mikkeliläisten vajaan kahden vuoden liigahistorian kirkkaasti surkein suoritus, nolottavin sekä murskaavin tappio. Debyyttikaudellaan Jukurit hävisi kotonaan Kärpille maalein 1–6.

Miten luulet Risto Dufvan aloittavan puhelun hänen kysellessään kuulumisia, Ville Nieminen?

– Toivottavasti aikaero on puolellamme, henkäisi ilmeisesti huumorintajunsa pyörremyrskyssä säilyttänyt Nieminen.

Jukurit tuntui heittäneen pyyhkeen kehään kesken pelin ja lopettaneen maalinedustansa puolustamisen.

– Meille on tehty kolmessa viime pelissä Jukureille epätyypillisiä maaleja. Nyt homma romuttui avauserän viimeisellä minuutilla HIFK:n avausmaalissa. Se oli moraalimme vastainen maali, Nieminen totesi.

Illan voittomaaliksi jääneessä osumassa HIFK:n Erik Thorell pääsi läpi Jukurien ykkössentteri Turo Asplundin harhasyötön jälkeen.

– Moraalin vastainen maali tarkoittaa takaiskua erän viimeisellä minuutilla. Niin vain ei saa siinä tilanteessa pelata. Kiekko pomppasi epäonnisesti luistimesta, totesi Asplund vakavana ääni hieman väristen.

– Eihän tällaisen pelin pitäisi olla mahdollista, mutta näytti vain olevan. Valmistautumisemme meni pieleen.

Jukureille tappio oli noloin sen takia, että seuran yhteistyökumppanit olivat ostaneet otteluun tuhat pääsylippua. Mikkelistä saapui yksityisautojen ja pikkubussien lisäksi neljä bussilastillista faneja. Lisäksi Nordiksen parhailla paikoilla ruotsia puhuvien kausikorttilaisten seassa oli runsaasti Jukurien kaulahuivein varustautuneita pääkaupunkiseutulaisia.

– On playoff-paikka mennyt tai ei, eihän tällaista todellakaan saa tapahtua. Noloa, että vastauksemme on tämä, kun ihmisiä tulee runsaasti kannustamaan meitä, Nieminen tuhahti.

Jukurien pelaajista vain laitahyökkääjä Jesper Piitulainen ja kaksi maalia alivoimalla kaukalossa katsellut sentteri Teemu Henritius selvisivät pelistään tasakentällisin ilman takaiskumaalia.

Aivan hirveän huolissaan Jukurien ja mikkeliläisten ei tarvitse olla. Osa tappiosta meni kouvolalaisten piikkiin. "Pelaako tämä KooKoo huomenna Oulussa", kyseli vierasjoukkueen koppia vartioinut järjestysmies pelin jälkeen.

Jukurit pelaa perjantaina Oulussa, minne joukkue lentää aamupäivällä Helsingistä.