Ville Petman piipahti Los Angeles Kingsin leirillä

Ville Petman oli mukana Suomen alle 18-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueessa. Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Vuosi sitten NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros oli melkoista suomalaisjuhlaa, sillä seurat poimivat listoilleen historiallisesti kuusi suomalaista pelaajaa.

Tällä kertaa ei ole odotettavissa samanlaista suomalaisten pelaajien esiinmarssia. Todennäköisinä ensimmäisen kierroksen varauksina pidetään Ässien Jesperi Kotkaniemeä, Kärppien Rasmus Kuparia ja Espoo Unitedin Jesse Ylöstä.

Lukon pelaajista varaustilaisuus kutkuttaa varmasti eniten Linus Nymania ja Ville Petmania.

Nyman on rankattu virallisessa Central Scoutingin pohjoisamerikkalaisten kenttäpelaajien listalla sijalle 89. Häntä ei mielletä eurooppalaiseksi pelaajaksi, koska takana on kausi OHL:n Kingston Frontenacsin paidassa..

Myös Petman on rankinglistoilla huomioitu. Parhaimmillaan hän oli kauden aikana Central Scoutingin listoilla sijoitettuna 125:nneksi kiinnostavimmaksi eurooppalaiseksi kenttäpelaajaksi.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut Lukon A:n hyökkääjä kiinnostaa ainakin Los Angeles Kingsiä, jonka leirillä hän piipahti kesäkuun alussa.

Leiri järjestettiin Berliinissä, sillä Kings ja Eisbären Berlin tekevät mannertenvälistä yhteistyötä. Seuroilla on yhteinen omistaja.

Petman osallistui leirille Christian Ruutun pyynnöstä. Pitkän NHL-uran pelannut porilaissentteri työskentelee Kingsin Euroopan scoutingin pomona.

– Kings on ainut, joka on ollut henkilökohtaisesti yhteydessä. Eikä mulla ole tietoa, että kukaan muu olisi agenttiinkaan ottanut yhteyttä, Petman kertoo.

Hän vietti Berliinissä neljä leiripäivää. Niiden aikana parinkymmenen nuoren pelaajan joukko harjoitteli kahdesti päivässä jäällä.

– Siellä oli kymmenkunta saksalaista äijää sekä pari suomalaista ja muutama venäläinen. Suurin osa meistä oli varaamattomia, mutta mukana oli myös pari varattua sekä pari sellaista, joilla oli jo Kingsin kanssa sopimus, Petman kertoo.

Berliinin-leirille osallistui myös hyökkääjä Lenni Killinen, joka siirtyy ensi kaudeksi Espoo Uni­tedista Ässiin.

– Meillä oli joitakin lyhyitä haastatteluja, mutta mitään testejä ei pidetty. Jäätreenit olivat hyviä, kun Kingsin äijät vetivät ne, Petman luonnehtii.

Lukon liigarinkiin noussut hyökkääjä aikoo viettää juhannustaan RMJ:ssä. On selvää, että ajatukset vaeltavat artisteista Amerikkaan.

– Totta kai mä odotan varausta, mutta se on eri asia, tuleeko sitä. Ei Kingsin suunnaltakaan ole mitään sanottu. Ei ole mitään tietoa.